Prima pagină » O firmă din Botoșani trimite în Anglia un produs folosit la protejarea copacilor tineri 
Economic

O firmă din Botoșani trimite în Anglia un produs folosit la protejarea copacilor tineri 



 

O companie din Botoșani a intrat pe piața din Anglia și poate livra ”oricât de mult”. 

Este vorba despre compania Hidroplasto Botoșani, condusă de antreprenorul Cătălin Silegeanu. 

Acesta a declarat că a încheiat primul contract de export în Anglia și astfel se extinde harta europeană în care firma botoșăneană își trimite produsele. 

 



 

”Când tu din Botoșani faci un contract să livrezi marfă din Botoșani… în Anglia… și ei să îți spună că ești cel mai bun… să livrezi cât mai multă? Înseamnă că nu avem drumuri? 

Nu… e vorba de cât de bun ești… în afaceri… pe lângă faptul că livrezi în Cehia, Germania, Olanda, Polonia…

Nu este vorba de infrastructură … este vorba de ce oferi….

Mândru de mine… un nou Contract.. o nouă relație… nu contează unde ne aflăm, contează ce facem…Botoșaniul poate fi măreț cu oamenii potriviți…”, a declarat Cătălin Silegeanu

Pentru a livra în Anglia, Hidroplasto va produce Fulgi din PVC transparent, un produs mai rar. 

Cei din Anglia, la randul lor, din materia primă produsă la Botoșani vor fabrica Protecții standard pentru arbori în spirală din PVC. 

 



 

 

Potrivit Hidroplasto: spiralul din PVC este o protecție cu costuri reduse pentru copacii tineri, cum ar fi standardele, transplanturile de răsad și soiurile de plante de gard viu unic, împotriva animalelor care răsfoiesc, cum ar fi iepurele, iepurele, oile și căprioarele. Acestea sunt extrem de rapide și ușor de instalat și, în majoritatea cazurilor, nu au nevoie de mize suplimentare sau de fixare pentru a le susține.

Un beneficiu major în utilizarea spiralei arborelui este capacitatea lor de a crește împreună cu copacii pe măsură ce se maturizează. Designul său de suprapunere evită riscul de strangulare a copacului și oferă, de asemenea, protecție împotriva utilizării substanțelor chimice. Experiența noastră arată că arborii tineri se dezvoltă mai bine cu orificii de ventilație, deoarece acest lucru reduce efectele mucegaiului și arsurilor de frunze, care vor împiedica creșterea, dar dacă se utilizează substanțe chimice, atunci ar trebui utilizată opțiunea fără găuri.

Spiralele de copac sunt fabricate într-o gamă largă de opțiuni de culoare de la , multe țări specificând anumite culori pentru ca schema de plantare să se amestece cu mediul local.

Cel mai important este ca acestea să fie instalate corect pentru a permite creșterea copacului. Suprapunerea spiralei trebuie să fie întotdeauna îndreptată în sus, cu orificiile de ventilație formând un model de săgeată îndreptat și în sus.



 

Spiralele de copac sunt fabricate folosind 100% PVC reciclat și oferă cel puțin 4 sezoane de vegetație de protecție chiar și la niveluri ridicate de expunere la razele UV. În cele din urmă, PVC-ul se descompune în particule inerte minuscule prin degradare foto care nu va afecta pământul din jurul plantației de copaci. Utilizarea PVC reciclat permite, de asemenea, reutilizarea resurselor valoroase care, în cele din urmă, ar ajunge în depozitele de deșeuri.

Spiralele arborelui nu vor necesita un suport de trestie, dar trebuie să vă asigurați că arborele tânăr este expus în partea superioară a spiralei și are o tulpină suficient de puternică pentru a susține creșterea suplimentară, fără a se prăbuși. Bastoanele ar trebui utilizate în locuri expuse pentru spirale de copaci cu diametrul de 38 mm și 50 mm și pentru toți copacii mici sub 60 cm. Bastonul trebuie așezat în interiorul spiralei copacului, cu o treime din lungimea sa împinsă în pământ.