Prima pagină » Primarii din PNL au votat Șoptică la Senat, Roman, Gireadă și Achiței la Camera Deputaților 
Politică

Primarii din PNL au votat Șoptică la Senat, Roman, Gireadă și Achiței la Camera Deputaților 



 

Primar ședință la PNL între liderii partidului și primarii liberali aleși în județ după alegerile locale pierdute în județ în 27 septembrie. 

Potrivit surselor din PNL, pe lângă reproșurile aruncate pentru rezultatul de la locale, liderii județeni au solicitat votul primarilor pentru a stabili componența viitoarelor liste la Senat și Camera Deputaților. 

Așa cum era de așteptat, PNL Botoșani va merge la alegerile parlamentare cu echipa cu care a mers și în 2016, când au obținut doar doi parlamentari. 

 



 

Astfel, pe locurile considerate eligibile primarii l-au votat pe Costel Șoptică pe primul loc la Senat, pe Cristian Roman pe primul loc la Camera Deputaților, la aceeași cameră pe locul doi s-a clasat Verginel Gireadă, cel reales primar al comunei Mihai Eminescu, iar pe locul trei pe actualul deputat Cristian Achiței. 

Interesante sunt mai multe aspecte. Potrivit surselor PNL, Șoptică ar fi vrut să candideze la Camera Deputaților, deși acum este senator. 

Cristian Roman a fost ales cu unanimitate de voturi din partea primarilor pe primul loc la Camera Deputaților. 

Actualul deputat Cristian Achiței s-a clasat abia pe locul 3 în preferințele actualei garnituri de primari aleasă în urma votului de pe 27 septembrie, ceea ce face să se resimtă din plin pierderea primăriilor din Dîngeni, Dobârceni, George Enescu, Sulița, Santa Mare, Mihălășeni, clasarea lui abia pe locul 3 fiind un șoc. 

Aceasta nu este lista finală a PNL Botoșani pentru alegerile parlamentare, ci doar vocea exprimată de primarii aleși. 

Spre finalul acestei săptămâni, la PNL Botoșani va veni un reprezentant al conducerii centrale a PNL pentru a încerca să pună ordine și să resusciteze organizația locală aflată în degringoladă după pierderea alegerilor atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Județean.