Prima pagină » O primărie rezolvă problema gunoiului de grajd printr-un proiect de 3,1 milioane lei. Gunoiul va fi transformat în compost
Administrație Știri locale

O primărie rezolvă problema gunoiului de grajd printr-un proiect de 3,1 milioane lei. Gunoiul va fi transformat în compost



Primăria Flămânzi va fi, după municipalitatea din Botoșani, a doua entitate publică din județ care accesează un proiect cu care va transforma problema gunoiului într-un business.

Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, a anunțat că a semnat un nou contract de finanțare pentru urbea pe care o conduce și prin care una dintre marile probleme locale va deveni istorie.

 

Flămânzi este orașul care a reușit să atragă cele mai multe finanțări europene în județul Botoșani în perioada 2016-2020.

 



 

”Va anunțăm că o nouă finanțare a fost obținută de localitatea Flămânzi prin semnarea unui nou contract pentru sub-proiectul intitulat ,,Crearea unor sisteme eficiente de gestionare a gunoiului de grajd în orasul Flămânzi, jud. Botoșani” cu o valoare de 3.150.000,00 lei, proiect inițiat în 2017. Investiția va consta în construirea unei Stații de compostare a gunoiului de grajd cu capacitatea de de 10.200 mc/an, având în componență o platformă de depozitare a gunoiului cu o capacitate de 3000 mc, în zona șes Chițoveni”, a declarat Dan Oloeriu.

 

Stația va avea în dotare următoarele utilaje și echipamente:

· Încărcător frontal;

· Tractor cu remorcă;

· Cisternă/Vitanjă (pe sașiu de remorcă);

· Mașină de împrăștiat gunoi;

· Freză pentru întoarcere brazde –atașată la tractor;

· Utilaj ambalare compost;

· Tocător deșeuri;

· Separator hidrocarburi;

· Sistem pompare/umectare.

După finalizarea investiției, fermierii interesați vor aduce gunoiul care va fi transformat în compost urmând ca acesta să fie returnat fermierilor sau comercializat.