Prima pagină » Gheorghe Ciubotaru, PMP: ”Despre un primar care nu s-a lăudat în nici un fel, dar mandatul lui a lăsat un oraş reconstruit”
Politică

Gheorghe Ciubotaru, PMP: ”Despre un primar care nu s-a lăudat în nici un fel, dar mandatul lui a lăsat un oraş reconstruit”



 

 

Comunicat de presă: Ultimii 10 primari!
Botoşaniul a avut din 1980 până astăzi, după numărătoarea mea, 10 primari cu unul, două sau chiar trei mandate. Unii s-au putut lăuda cu realizări, alţii nu, dar eu vreau să vorbesc astăzi despre un primar care nu s-a lăudat în nici un fel, dar mandatul lui a lăsat un oraş reconstruit, aproape aşa cum este astăzi!
Prin anii 80, lucram la UJCC – Uniunea Judeţeană a Cooperativelor de Consum şi oraşul era un adevărat şantier. Se construia cartierul Primăverii, se moderniza Bulevardul Mihai Eminescu, se construia ansamblu de blocuri de pe lângă prefectură, etc. Atunci am fost nevoit să cumpăr un apartament în Botoşani, deoarece munca de teren în tot judeţul era epuizantă şi trebuia să am o reşedinţă în oraş.
Oficiul de vânzare a locuinţelor a propus primarului de atunci, respingerea cererii mele de cumpărare pe motiv că am domiciliul la 29 de km de oraş şi că vânzări de locuinţe se fac doar la cei care domiciliază la o distanţă de peste 30 de km.




Primarul de atunci, l-a întrebat pe seful oficiului dacă nu cumva eu locuiesc mai la marginea localităţii şi că poate distanţa reală este de 30 de km. Înţeleptul primar, l-a pus pe şeful oficiului să mă întrebe unde locuiesc efectiv şi aşa a găsit soluţia pentru aprobarea cererii mele de cumparare a unei locuinţe.
A fost primul meu „incident” cu primarul înţelept de atunci, care mai târziu mi-a devenit socru şi care m-a învăţat multe lucruri despre administraţia oraşului, despre oameni şi despre viaţă. Pe vremea când era primar, şedinţele durau 20 – 30 de minute şi apoi se întâlneau pe şantierele oraşului iar în primărie erau aproximativ 80 de funcţionari care asigurau buna funcţionare a instituţiei.
Cred că astăzi în primărie 80 sunt doar şefi şi cred că la nivelul oraşului Botoşani, primăria, consiliul local şi unităţile subordonate reprezintă cea mai mare entitate ca număr de salariaţi şi funcţionari.
Poate viitorul primar ar trebui să restructureze instituţia, să digitalizeze toate serviciile efectuate pentru cetăţeni, să facă direcţii care să se concureze pe proiecte pentru atragerea de fonduri europene şi să mişte lucrurile din loc.
Am pregătirea profesională, experienţa , înţelepciunea şi o echipă de consilieri bine pregătiţi, pentru a face faţă funcţiei de primar al Municipiului Botoşani, calitatea pe care doar cetăţenii o pot acorda prin vot.

Ec. Gheorghe Ciubotaru – expert contabil judiciar
 Propus de PMP pentru Primăria Botoşani