Prima pagină » FOTO Protestul HoReCa: Patronul și angajații Restaurantului La Strada au oprit activitatea pentru a trage un semnal de alarmă autorităților
Economic Știri locale

FOTO Protestul HoReCa: Patronul și angajații Restaurantului La Strada au oprit activitatea pentru a trage un semnal de alarmă autorităților



Salariații din domeniul HoReCa (hotelul, restaurante, cafenele) au protestat astăzi în toată țara ca semn de protest față de măsurile restrictive impuse de Guvern pentru a opri răspândirea Coronavirus, deși litoralul și muntele sunt pline de turiști, sălile de jocuri de noroc sunt deschise, hotelurile sunt deschise.

De la începutul pandemiei de Covid-19, restaurantele și locurile de joacă private pentru copii au fost cele mai afectate de măsurile restrictive. Restaurantele au primit ca gură de oxigen livrările la domiciliu, iar după ieșirea din starea de urgență chiar și deschiderea teraselor, dar activitatea din interior este în continuare drastic afectată de măsurile impuse, iar programul la terase este redus.

Cele mai multe dintre restaurantele din Botoșani s-au alăturat protestului la nivel național, iar unul dintre ele este Restaurantul La Strada, de pe Pietonalul Unirii.

 



 

Omul de afaceri Paul Tomescu și angajații restaurantului La Strada nu au mai servit clienții pentru o perioadă, s-au așezat la tarasă, păstrând distanțarea fizică și au încercat să tragă un semnal de alarmă și să își îndemne clienții la solidaritate cu ei.

Incertitudinea din acest domeniu este uriașă. Nimeni nu știe dacă va rezista pe piață până la iarnă, nimeni nu știe câte locuri de muncă vor mai putea fi păstrate, nimeni nu știe ce se va întâmpla după trecerea iernii, când terasele nu mai sunt atractive pentru clienți, iar restaurantele nu pot fi funcționa la interior.

Guvernanții încă nu au dat transmis celor din HoReCa un set de măsuri pentru un minim de predictibilitate pentru următoarele luni.