Prima pagină » Adjunctul ISJ, după infecția cu Coronavirus: ”Dacă nu ești suficient de puternic, cedezi…definitiv!”. Despre cadrele medicale: ”le e greu, sunt obosiți, curge apa pe ei”
Știri locale

Adjunctul ISJ, după infecția cu Coronavirus: ”Dacă nu ești suficient de puternic, cedezi…definitiv!”. Despre cadrele medicale: ”le e greu, sunt obosiți, curge apa pe ei”



 

Sursa: contul de Facebook Ada Alexandrina Macovei

Profesorul Ada Macovei, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, se numără printre botoșănenii depistați pozitiv la Coronavirus și care se află pentru ultima zi de internare pe secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean ”Mavromati”.

Din salonul de la Infecțioase, cu vedere spre Mănăstirea Popăuți, Ada Macovei și-a povestit experiența trăită în ultimele săptămâni din cauza Covid-19. A postat și imagini cu perfuzia și medicamentele care i-au fost administrate în această perioadă pentru a scăpa de Coronavirus.

Aceasta este unul dintre pacienții care nu au avut complicații cauzate de Coronavirus și va fi externată la sfârșitul săptămânii.

 



 

Virusul acesta există și este cu adevărat neobișnuit!

Fac parte din categoria oamenilor care cred în știință, sunt responsabilă și atentă, iubesc viața și oamenii, respect regulile și îi protejez, învăț și susțin pe cei din jurul meu, în mod frecvent, de când mă știu. Toate acestea au făcut ca eu, deși infectată, să duc singură lupta cu boala și să nu pun pe nimeni altcineva în pericol, nici în familie, nici la locul de muncă și nici în rândul prietenilor mei.

Am purtat și voi purta mască, am acceptat distanțarea, am stabilit și respectat regulile de protecție acasa și la Inspectorat, am evitat la maxim comunicarea directă, am dezinfectat, am lucrat conform procedurilor, protocoalelor și normelor. Așa voi face și în continuare!

E ultima noapte în spital. Sunt mai bine, dar n-a fost ușor!

 



 

Mesajul meu pentru fiecare dintre dumneavoastră este să respectați cu strictețe regulile, să vă protejați, să îi protejați pe ceilalți, să fiți puternici, optimiști, dar să înțelegeți, pentru totdeauna, că nu e o glumă, sau o teorie, ori o conspirație. E o amenințare reală la viață! Într-o clipă se poate schimba totul! Devii alt om! Dacă nu ești suficient de puternic, cedezi…definitiv!

Închei prin a vă mărturisi câte ceva despre internarea mea la Spitalului judetean de urgență Mavromati, secția boli infecțioase. Am fost tratată absolut normal, ca orice alt pacient, dar m-am simțit protejată și îngrijită, susținută moral și medical, ca într-un spital european. Sunt în continuare probleme și lipsuri, dar se muncește enorm. Tot personalul respectă normele si protocolul, circuitele sunt extrem de riguroase, se dezinfecteaza mult, se vede că le e greu, sunt obosiți, curge apa pe ei și le sunt lipite hainele de corp, multe dintre cadre au fost deja infectate și povestesc din experiența lor, pe fugă, dându-ți încredere că vei reuși și tu. Oameni cu adevarat excepționali!

Vă mulțumesc pentru fiecare zi, pentru fiecare lecție, pentru fiecare încurajare, pentru tratament, pentru zâmbetul ochilor, pentru emoția vocii, pentru că mi-ați trecut prin viață acum și ați lăsat o rază de lumină permanentă!

De la geamul salonului meu, vecin cu Mănăstirea Popăuți, mă rog pentru fiecare dintre dumneavoastră.

Să vă dea Dumnezeu sănătate, putere și curaj, pentru o viață lungă și frumoasă, împreună cu toți cei dragi!, a scris Ada Macovei pe contul său de Facebook.