Prima pagină » FOTO Invitați din Dresda, Germania, și primarul Flutur au participat la ultima cursă a tramvaielor Tatra la Botoșani
Administrație Știri locale

FOTO Invitați din Dresda, Germania, și primarul Flutur au participat la ultima cursă a tramvaielor Tatra la Botoșani



 

ISTORIE! Ultima cursă a tramvaielor Tatra în municipiul Botoșani a avut loc în ultimele minute din 31 iulie 2020, după ce timp de aproape trei decenii acestea au fost emblema urbei. 

Primăria municipiului Botoșani, prin primarul Cătălin Flutur, a accesat un proiect cu finanțare europeană în valoare de aproape 40 milioane euro prin care va fi schimbată calea de rulare veche de 30 de ani și vor fi cumpărate 9 tramvaie noi. 

Până atunci, vechile tramvaie Tatra, cele care au cărat atâtea generații de botoșăneni, au fost retrase din circulație din cauza pericolului pe care îl prezentau pentru circulația de pe străzi. 

 



 

Ultima cursă a tramvaielor Tatra în municipiul Botoșani a fost făcută în prezența primarului Cătălin Flutur și a unor invitați din Dresda, Germania. 

”În această seară, am participat, împreună cu angajații ELTRANS, călători și invitați din Dresda – Germania, la ultima cursă a tramvaielor Tatra. M-am bucurat să văd că ultimii călători cu tramvaiul au fost doi tineri care de mâine se vor bucura să călătorească cu noile autobuze”, a postat primarul Cătălin Flutur pe pagina sa de Facebook. 

După aproape trei decenii de transport electric, în municipiul Botoșani tramvaiele vor fi înlocuite de 9 autobuze diesel pe parcursul lucrărilor de modernizare a rețelei de rulare.