Prima pagină » House of cards la Dângeni! Țurcanu s-a dus la Sorohan și l-a convins să lase PSD și să candideze la ALDE
Politică

House of cards la Dângeni! Țurcanu s-a dus la Sorohan și l-a convins să lase PSD și să candideze la ALDE



 

 

După ce a bătut palma cu PSD și a renunțat la candidatura la Primăria Dângeni din partea ALDE, viceprimarul liberal Viorel Sorohan a fost întors din drum. Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani, s-a dus la Dângeni să-l convingă pe Sorohan să nu candideze din partea PSD și a reușit. 

Candidatura lui Sorohan din partea PSD a fost confirmată de mai mulți lideri ai social-democraților care s-au trezit cu înțelegerea aruncată în aer de intervenția în forță a lui Țurcanu. 

”Am înțeles că ați scris că voi candida din partea PSD, dar nu este așa. A fost o interpretare eronată. Eu am fost ieri la PSD pentru a stabili o alianță cu ALDE la Dângeni și am discutat cu Claudiu Ilaș, candidatul PSD la Primărie, și acesta a fost de acord ca eu să fiu candidatul unic al alianței și el să fie primul pe listă la Consiliu Local și să fie viitorul viceprimar, dar asta nu înseamnă că eu renunța la candidatura din partea ALDE sau că trec la PSD. Nu știu de ce domnul Gică Maticiuc a anunțat că demisionează din PSD din cauza mea pentru că eu nu am trecut în PSD. Eu sunt candidatul ALDE”, a declarat Viorel Sorohan

 

Gică Maticiuc, președintele PSD Dângeni, a anunțat că demisionează din funcție și chiar din partid tocmai din cauza faptului că liderii de la Botoșani au acceptat ca Sorohan să candideze în locul lui Claudiu Ilaș.