Prima pagină » Flutur: ”Am trecut borna de 80 milioane euro bani europeni. Mai avem în pregătire proiecte de până la 25 milioane euro”
Administrație Știri locale

Flutur: ”Am trecut borna de 80 milioane euro bani europeni. Mai avem în pregătire proiecte de până la 25 milioane euro”



 

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că în actualul mandat s-a lucrat la proiecte cu finanțare europeană care depășește nivelul de 80 milioane euro.

Implementarea acestor proiecte nu a depins însă de Primăria Botoșani, ci de autoritățile centrale care au amânat semnarea contractelor pentru Botoșani până în 2019. 

 

În al doilea mandat de primar al lui Flutur, în perioada 2008-2012, au fost atrase proiecte în valoare de 110 milioane euro. 

 

 



 

”Am trecut borna de 80 milioane euro în proiecte pe care Primăria municipiului Botoșani i-a atras, bani europeni. Majoritatea botoșănenilor eram obișnuiți să vorbim de 110 milioane lei, sumele atrase în municipiu care au schimbat fața orașului, important este să știm că am trecut de această bornă cu proiecte frumoase și utile. Mai avem în pregătire proiecte de până la 25 milioane euro, peste cele de 80 milioane euro. 

Nu numai această bornă este importantă, vorbim și de proiecte naționale de Ministerul Dezvoltării Regionale, CNI, Ministerul Mediului pe partea de termoficare, vorbim de peste 10 milioane euro”, a declarat primarul Cătălin Flutur

 

Din totalul de 80 milioane euro, aproape jumătate reprezintă proiectul de reabilitare a sistemului de transport cu tramvaiul, de la înlocuirea șinelor și până la achiziția de tramvaie noi.