Prima pagină » VIDEO Flutur a pus centura municipiului Botoșani pe lista CNAIR de investiții din fonduri europene
Administrație Știri locale

VIDEO Flutur a pus centura municipiului Botoșani pe lista CNAIR de investiții din fonduri europene



 

 

Comunicat de presă: Centura municipiului Botoșani, investiție pe bani europeni, promovată pe agenda CNAIR

* i-am solicitat directorului CNAIR ca banii plătiți de locuitorii municipiului pentru roviniete să se întoarcă la Botoșani pentru întreținerea drumurilor naționale care traversează orașul

Am participat astăzi, în calitate de primar al municipiului, la întâlnirea Marianei Ioniță, director general al CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), cu factorii de decizie din județul Botoșani.

În cadrul discuțiilor, am promovat interesele locuitorilor municipiului nostru în privința dezvoltării infrastructurii rutiere zonale, necesară pentru o mai ușoară conectare cu restul țării.

I-am adus la cunoștință directorului CNAIR faptul că avem pregătită documentația pentru realizarea șoselei de centură a orașului. Soluția de finanțare avută în vedere pentru această investiție este atragerea de fonduri europene. Săptămâna viitoare mă voi deplasa la București pentru depunerea studiului de fezabilitate.

Până când centura ocolitoare va deveni funcțională, am convenit ca municipiul să primească de la CNAIR fonduri pentru administrarea și întreținerea drumurilor naționale care traversează orașul, în condițiile în care botoșănenii plătesc rovinietă ca orice alt cetățean al țării și nu e firesc ca tot din banii lor, adică din bugetul local, să se facă întreținerea drumurilor naționale, așa cum se întâmplă în prezent.

 



 

https://www.facebook.com/CatalinMugurelFlutur/videos/978483455945701/