Prima pagină » ”Cea mai mare țeapă luată de Botoșani. Când m-am întors, Teatrul era dărâmat și banii pierduți”
Administrație Știri locale

”Cea mai mare țeapă luată de Botoșani. Când m-am întors, Teatrul era dărâmat și banii pierduți”

Primarul Cătălin Flutur a declarat că dezastrul din mandatul 2012-2016 în ceea ce privește proiectul de reabilitare a clădirii Teatrului Mihai Eminescu este ”cea mai mare țeapă luată de Botoșani”. 

Prezent într-o emisiune la Tele M, primarul Flutur a reamintit că cele 5 milioane de euro fonduri europene aduse de el și echipa de la Primărie în mandatul său de edil-șef din 2008-2012 au fost pierduți în mandatul de primar al lui Ovidiu Portariuc, când viceprimar era Cosmin Andrei. 

 

 



 

”Este cea mai mare țeapă luată de Botoșani, să ai 5 milioane euro în mână să reabilitezi Teatrul și să nu fii în stare să îl reabilitezi într-un mandat întreg. Când m-am întors, Teatrul era dărâmat și banii pierduți. M-au lăsat jumătate de an și au început să mă întrebe tovarășii de la PSD când fac teatrul. Aveți majoritate în CL, în CJ, Guvernul lui Dragnea și tot pe mine mă întrebați? 

Am reușit să ies dintr-o păcăleală, aceea că îl face CNI. Nu a fost niciodată un lucru serios, nu a fost niciodată pe o listă serioasă a lor. 

Dar s-a mai ivit o problemă. Lăsat în paragină, a intervenit problema consolidării clădirii. Așa am ajuns și cu banii pierduți și cu lucrări în plus. Am reușit cu toate opreliștele puse de PSD să aducem din nou bani europenei. Europa a încălcat o regulă pentru Teatrul Eminescu, aceea că pentru un obiectiv pentru care a dat bani nu mai dă și a doua oară. Am reușit să-i convingem, nu că au fost neputincioși la conducerea orașului, ci că au fost probleme la structură. 

Acum s-a finalizat consolidarea și s-a lucrat repede și bine, se va reactualiza documentația, licitația este pe 26. Eu vă spun că la Teatru se va lucra începând din această vară”, a declarat primarul Cătălin Flutur.