Prima pagină » Imprimarea digitală este posibilă şi pe materiale rigide
Știri locale

Imprimarea digitală este posibilă şi pe materiale rigide

În cadrul industriei tipografice și mai ales în cadrul imprimării UV oamenii îşi doresc să poată tipări pe diferite materiale. Acest lucru este posibil.

Imprimantele UV s-au schimbat și s-au dezvoltat mult de-a lungul anilor, existând acum tipografii care dispun de cele mai actualizate echipamente, lista diferitelor tipuri de materiale pe care le puteți imprima fiind acum aproape nelimitată. Cel mai important factor pentru print materiale rigide este calitatea cernelurilor UV.

Atunci când decideți să imprimaţi pe materiale rigide, este esențial să luați în considerare cu ce tip de cerneluri este capabilă să lucreze imprimanta. Acesta este motivul pentru care un sprijin deosebit în ceea ce privește planificarea proiectului dvs. este crucial, experții din industrie vor putea să vă sfătuiască ce imprimantă este potrivită pentru proiectul dvs.

Imprimarea UV este o formă de imprimare digitală care folosește lumini ultraviolete pentru a usca cerneala pe măsură ce este tipărită. Aceşti compuşi sunt rafinaţi şi amestecaţi cu produse vâscoase care îi ajută să adere mai bine. Printul UV poate varia în funcţie de suportul pe care este utilizat.

Aplicațiile cu lumină ultravioletă s-au extins rapid pe piețele industriale și comerciale. Deoarece luminile UV vindecă imediat cerneala tipărită, punctele de cerneală umedă nu au șansa să se răspândească odată tipărite, rezultând detalii mult mai fine.

Cernelurile polimerizate UV sunt rezistente la intemperii și oferă o rezistență crescută la decolorare. Acest proces de întărire este ecologic, produce puțin miros și căldură. Din punct de vedere al mediului, imprimarea digitală UV este mai durabilă, deoarece produce mai puține deșeuri și mai puțină poluare a aerului din interior.

Alegând print digital materiale rigide aveţi posibilitatea utilizării imprimatei pe orice material rigid sau flexibil cu grosime de până la 5,08 cm (PVC, Plexiglass, Foam, Forex, Policarbonat, Polistiren, Acril, Carton Ondul, Aluminiu, Lemn, Piatră și multe alte materiale). Acest print pe materiale rigide este rezistent atât la zgâriere cât şi la raze UV.

Avantajele principale ale imprimării UV sunt că cernelurile vor respecta majoritatea substraturilor și vor oferi atât culori strălucitoare, cât și imagini de imprimare cu rezoluție excepțională.

Soluțiile de print materiale rigide asigură o viteză mare pentru finalizarea rapidă a lucrării, avand cea mai largă paletă de culori din industrie. Au dispărut zilele în care nu puteaţi tipări cu alb. Cu noile tehnici există imprimante care au capacitatea de a crea aplicații specializate și grafică retroiluminată de înaltă valoare pe orice suport sau obiect rigid sau flexibil.

Alegând print materiale rigide, veţi putea ieşi în evidenţă şi veţi putea fi autentici şi unici deoarece posibilitățile sunt practic nelimitate. Profesioniştii în tehnologia de print cu cerneală UV pe materiale rigide sau flexibile vă vor sprijini, indiferent că sunteţi în căutarea unor reclame luminoase, panouri, standuri, casete, ambalaje colective mari sau decorațiuni interioare (sticlă printată, mobilier, tapet) precum și alte aplicații. Versatilitatea imprimantei permite realizarea de aplicații de print materiale rigide indoor/outdoor, window grapghics, floor graphics, wall decorations, etc.