Prima pagină » FOTO-VIDEO Doi tineri au investit într-o fermă de struți. Oul de struț este mai bogat în fier, magneziu și are mai puțin colesterol
Agricultură Economic

FOTO-VIDEO Doi tineri au investit într-o fermă de struți. Oul de struț este mai bogat în fier, magneziu și are mai puțin colesterol

Tinerii care încearcă să readucă viața economică în satul românesc! 

El muncește în străinătate, ea se ocupă de ferma de acasă. Doi tineri din satul Cerchejeni, comuna Blândești, au investit într-o fermă de struți pentru că au vrut să aibă ceva rar, dar pretabil pentru zona noastră. 

Florin și Alina Anghel sunt doi tineri din comuna Blândești și acum doi ani au investit într-o crescătorie de struți care în 2020 a ajuns să producă și mult râvnitele ouă de struț.

Ouăle de struț sunt mai bogate în fier și magneziu, comparativ cu ouăle de găină, și au o cantitate foarte mică de colesterol față de acestea, ceea ce le transformă în alimente perfecte atât pentru diabetici, cât și pentru persoanele care vor o alimentație mai sănătoasă. 

 

 



 

Un ou de struț are minim 1,3 kg și reprezintă echivalentul a 20-25 ouă de găină. 

”Acum doi ani am cumpărat 20 de struți, dar pe cinci i-am pierdut până acum din diferite motive. Am rămas și 15 struți iar în acest an au început să facă și primele ouă. Tot ce am investit aici sunt banii munciți de noi. Am fost și am întrebat dacă sunt subvenții pentru fermele de struți, dar mi s-a spus că sunt păsări de curte și nu se dă subvenție pentru ele”, a declarat Florin Anghel

Acesta spune că a încercat să obțină și o finanțare europeană pentru ferma sa, dar proiectul nu ar primi punctele necesare pentru că struțul este considerat în România pasăre de curte. 

De la înființarea fermei și până acum, familia Anghel doar a investit iar momentul în care struții au început să facă ouă poate fi și acela în care ar putea să înceapă amortizarea investițiilor. 

Struții sunt crescuți natural la ferma familiei Anghel, cu o hrană la care Florin Anghel o compune din cereale recoltate pe plan local.

”Am investit în păsări, în fântână, generatorul de energie și în terenuri agricole. Am cumpărat teren și în stânga și în dreapta fermei pentru a putea avea cât mai mult spațiu pentru struți și sper ca anul viitor să cumpăr un incubator pentru a avea și pui de struț, la acest capitol fiind o cerere bună pe piață”, a completat Florin Anghel

 



 

 

Struții sunt foarte rezistenți la gerul iernii și curios par să prefere frigul în detrimentul căldurii, sunt păsări extrem de rezistente și fac față inclusiv hoților. 

Ferma familiei Anghel a fost călcată și de hoți, dar păsările au tăbărât pe hoț și l-au pus pe acesta pe fugă prin lovituri de picioare și ciupit. 

Ouăle de struț au un conținut de fier și de magneziu cu mult peste cele de găină, iar nivelul colesterolului este infim comparativ cu acestea. 

În ceea ce privește carnea de struț, aceasta conține foarte puține grăsimi, o sută de grame de carne de struț curățată conține doar 3 grame de grăsimi. Cifra pentru vită este de 10.5 grame, iar la porc 15.2. Chiar și carnea de pui este 7.4% grăsime. 

Datorită pH-ului, carnea de struț nu atrage bacterii precum salmonella sau e-coli, are un aport foarte mic de calorii și colesterol, este o sursă importantă de proteine, fosfor, potasiu, fier și creatină iar o porție asigură 84% din doza zilnică necesară de vitamina B12, și 51% din cea de seleniu.

Puteți comanda ouă de struț, la preț de producător, fără adaosuri, la numărul de telefon 0752565463, pe conturile de Facebook Florin Anghel sau Alina Anghel.

 

De asemenea, puteți vizita ferma de struți a familiei Anghel din satul Cerchejeni, mai ales că zilele acestea Primăria Blândești a asfaltat drumul care face legătura cu drumul județean care traversează comuna.