Prima pagină » Delibaș, directorul Direcției Agricole: ”Ploile din ultimele zile sunt AUR pentru agricultură”
Agricultură

Delibaș, directorul Direcției Agricole: ”Ploile din ultimele zile sunt AUR pentru agricultură”

De la pericolul secetei la o stare de confort pentru aproape toți fermierii din județul Botoșani. Cam așa a evoluat agricultura din Botoșani în ultimele zile. 

De la ploile în cantități mici începute în 27 aprilie și până pe 4 mai, în județul Botoșani a căzut o cantitate de precipitații care să acopere parțial, în marea majoritate a teritoriului, deficitul de apă din sol, iar până la jumătatea acestei săptămâni sunt anunțate noi precipitații. 

 



 

 

”În cea mai mare parte a zonelor de cultură au căzut precipitații de la minim 2-5 litri, pe 27 aprilie, până la 70 litri pe metru pătrat, duminică, 3 mai. Ploile din ultimele zile sunt aur pentru agricultură în momentul de față. Avem toate analizele de sol, pe adâncimi de 0-20 și 0-100, pe primul tronson aport umiditate este suficient cât să suplinească parțial deficitul existent până pe 27 aprilie”, a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani. 

 

Acesta a spus că în cazul grindinei căzute în zona Adășeni, culturile au fost puțin afectate deoarece sunt în faza incipientă.