Prima pagină » Coronavirus la Botoşani: 3 decese, 1 pacient vindecat 98 persoane pozitive iar 48 sunt cadre medicale
Administrație Știri locale

Coronavirus la Botoşani: 3 decese, 1 pacient vindecat 98 persoane pozitive iar 48 sunt cadre medicale

Informare de Presă Botoșani, 8 aprilie 2020

 

🔴Până astăzi, 8 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:


– în carantină instituționalizată sunt 481 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

 

 

 

 

 

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 98 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, 48 fiind cadre medicale din cadrul blocului central al SJUMBT. Trei persoane au decedat, iar o persoană a fost declarată vindecată.

 

🔴 În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, 82 de jandarmi și 23 de autovehicule de serviciu au fost angrenați în misiunile pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2, din care 30 de jandarmi la centrele de carantină. Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 101.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației, precum și 7 amenzi pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, însumând 1.100 de lei. Echipajele de jandarmi au escortat 9 autoturisme, fiind conduse la centrele de carantină 17 persoane.

 

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost efectuate verificări la 850 persoane izolate la domiciliu și 74 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 177.000 de lei, dintre care 47 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de 153.000 de lei.

La data de 07.04.2020, la nivelul IPJ Botoșani a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor în care se efectuează cercetări față de doi tineri de 20, respectiv 21 de ani.
Cei doi, în timp ce se aflau într-un centru de carantină din judet, au părăsit incinta acestuia, fără permisiunea autorităților, escaladând un geam de la parterul imobilului.
Tinerii au fost surprinși de către jandarmii care asigurau paza centrului de carantină care au procedat la reintroducerea acestora în centru. În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să se propună soluție procedurală.
Cei doi vor rămâne în centrul de carantină pentru încă 14 zile.

 

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

 

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

 

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani