Prima pagină » FOTO Tunel de dezinfectare fabricat la o firmă din Botoșani, donat Spitalului Județean de Asociația Happy
Administrație Știri locale

FOTO Tunel de dezinfectare fabricat la o firmă din Botoșani, donat Spitalului Județean de Asociația Happy

La intrarea în Spitalul Județean de Urgențe Mavromati din Botoșani a fost instalat un tunel de dezinfectare cu dezinfectat și lămpi UV donat de Asociația Happy și care a fost fabricat la de o companie locală după un prototip primit de la un producător de Anglia. 

 

Cezar Tudose, reprezentantul Asociației Happy, a declarat că tunelul dezinfectant a fost construit de firma Traian, cu materialele achiziționate de asociație. 

 

Interesant este că și pentru lămpile UV asociația a găsit un producător în Iași. 

 

 



 

”Prototipul îl avem de la o firmă din Anglia, unul dintre cei mai cunoscuți producători. Am trimis proiectul la compania Traian și a ieșit ce a ieșit. Tunelul are senzori, pornește singur, și deocamdată folosește doar dezinfectant, fără lămpi UV. Avem și lămpi UV la el, dar le-am cumpărat de la producător fără să spunem pentru ce avem nevoie. Este o companie din Iași care le produce și este autorizată de Ministerul Sănătății. Pentru un astfel de tunel trebuie un tip dedicat de lampă UV care să nu creeze niciun fel de iritații omului. Spre exemplu, în spațiile de dezinfectat unde sunt doar haine se folosește un anumit tip de lampă, în sălile de operație un alt tip de lampă, iar la tunel dezinfectant un cu totul alt tip de lampă. Am discutat cu doamna manager a Spitalului Județean și a spus că în câteva zile vor fi cumpărate și lămpile UV dedicate pentru un astfel de tunel”, a declarat Cezar Tudose, reprezentantul Asociației Happy. 

 

”Situația globală gravă ne-a determinat să creăm o soluție care poate fi de valoare publică: un tunel de dezinfectare cu un sistem hidraulic integrat pentru atomizarea oricăror biocide și virucide. Tunelul conține spray lichid atomizat în interior pentru a satura eficient mediul+Lampi UV autentificate comform standardelor Ministerului Sănătății.

În acest fel este posibilă dezinfectarea tuturor suprafețelor chiar și a celor care nu sunvt direct expuse la duze.

Pentru ce se folosește ? – Sanitare și decontaminare – tunelurile și porțile reprezintă o protecție și intrare în siguranță pentru toată lumea, în special pentru cei care lucrează în strânsă legătură cu grupurile și, prin urmare, prezintă un risc mai mare. Poate fi instalat la intrarea în spații publice, farmacii, supermarketuri, aeroporturi, spitale, porturi, stații. Este potrivit pentru toate companiile care trebuie să igienizeze forța de muncă, bunuri, vehicule și materiale”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a Asociației Happy. 

 

#NimeniNuESingur

#TunelDezinfectant

#Traian 

#AsociațiaHappy