Prima pagină » Macaleți sabotează spitalul regional mobil de Covid: ”3 milioane de euro …  mai bine îi dau la Spitalul Județean”
Administrație Știri locale

Macaleți sabotează spitalul regional mobil de Covid: ”3 milioane de euro …  mai bine îi dau la Spitalul Județean”

Costica Macaleți, președintele CJ Botoșani
Costica Macaleți, președintele CJ Botoșani

Consiliul Județean Botoșani sabotează achiziția spitalului regional mobil de Covid19.

CJ Botoșani NU vrea să contribuie la achiziția spitalului mobil cu 250 de locuri anunțat a fi finanțat de consiliile județene din Iași, Neamț. Botoșani și Bacău. 

Potrivit informațiilor publicate de presa din Iași, spitalul urma să fie cumpărat cu 15 milioane de euro din Coreea de Sud, urma să fie amplasat în parcul industrial dintre Iași și Târgu Frumos. 

 

 



 

 

Consilierii județeni din Iași se vor întâlni astăzi să voteze o contribuție de 8 milioane euro pentru acest proiect regional derulat prin Asociația Euronest, din care face parte și CJ Botoșani, bani care ar putea fi recuperați din fonduri europene. 

De la Botoșani vine însă un mare NU din partea CJ Botoșani condus de Costică Macaleți. 

”Nu contribuim la acest proiect. Am consultat consilierii județeni și ar fi vorba de 3 milioane de euro, bani pe care mai bine îi dau la Spitalul Județean și dotăm ce avem noi acolo”, a declarat Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani și reprezentantul instituției în Euronest. 

 

 

 

 

loading…

 

Mai jos vă redăm declarația președintelui Consiliului Județean Iași cu privire la acest proiect:

„Vom demara imediat procedurile pentru că nu este timp de pierdut. Fiecare oră contează. Am lansat zilele trecute propunerea și am primit mesaje favorabile din partea ieșenilor, a managerilor de spitale și a cadrelor medicale. Avem susținere și din partea altor consilii județene din Moldova. Așteptăm să se alăture demersului și alte autorități județene și locale dar și reprezentanți ai societății civile. Spitalul va fi ajunge la Iași complet echipat cu tot ceea ce este necesar luptei cu epidemia. În perioada următoare vom asista la o creștere a numărului de pacienți infectați ceea ce va pune în dificultate sistemul sanitar ieșean. De aceea trebuie să luăm urgent măsuri care să ducă la creșterea capacității de testare și tratament a pacienților infectați cu noul coronavirus și a siguranței personalului medical”, a declarat pentru Evenimentul Regional al Moldovei,  Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.