Prima pagină » Blocajul din Italia închide, temporar, a doua cea mai mare companie din județul Botoșani. 300 de salariați în șomaj tehnic
Economic Știri locale

Blocajul din Italia închide, temporar, a doua cea mai mare companie din județul Botoșani. 300 de salariați în șomaj tehnic

A doua cea mai mare companie din județul Botoșani, Rolana Tex, cu afaceri de peste 55 milioane euro și cu 300 de salariați, se închide începând de joi, 26 martie. 

Decizia a fost luată după ce principalii clienți, care sunt în Italia, au închis unitățile ca urmare a măsurilor restrictive privind circulația persoanelor din această țară, unde s-a ajuns să se permită activitatea doar a companiilor care furnizează bunuri și servicii de bază. 

Agnes Holca, managerul Rolana Tex, a anunțat că muncitorii fabricii vor intra în șomaj tehnic pentru următoarea perioadă, compania plătind 75% din salariu urmând să recupereze în viitor banii de la stat. 

 



 

Situația de la Rolana Tex afectează și companiile de transport care ofereau servicii pentru transportul muncitorilor, dar și a celor de marfă. 

Redeschiderea Rolana Tex se va face imediat ce partenerii principali din Italia vor reporni activitatea în Italia, compania botoșăneană producând fire textile. 

”Repornim activitatea imediat ce vom putea livra din nou fire partenerilor din Italia. Noi la Botoșani am luat toate măsurile pentru protecția angajaților, dar continuarea activității nu a depins de noi, ci strict de partenerii din Italia cărora le livram marfa”, a declarat Agnes Holca.

Rolana Tex este unul dintre greii economiei locale, atât din punct de vedere al numărului salariaților direcți și indirecți, fiind a doua companie din punct de vedere al volumului cifrei de afaceri. 

 

 

 

loading…