Prima pagină » 4 măsuri urgente pentru IMM-uri, din partea unui discret om de afaceri, pentru ca după criză să mai fie locuri de muncă
Economic

4 măsuri urgente pentru IMM-uri, din partea unui discret om de afaceri, pentru ca după criză să mai fie locuri de muncă

Unul dintre oamenii de afaceri discreți din Botoșani, Gabriel Timofte, proprietarul fabricii Vatra Domnească și a cofetăriei Poem, a făcut o propunere de 4 măsuri urgente pentru sprijinirea IMM-urilor, astfel încât după trecerea crizei provocate de coronavirus să mai fie locurile de muncă de acum. 

 

Pe contul său de Facebook, Timofte propune ca măsurile luate urgent să aibă efect asupra tuturor IMM-urilor indiferent de domeniul de activitate. 

 

 



 

 

”E prima oară când decid să-mi exprim părerea public, dar chiar nu pot sa nu o fac in acest moment. Guvernul va trebui sa ia urgent măsuri de susținere și ajutorare pentru toate imm-uri INDIFERENT DE CODUL CAEN AL ACTIVITĂȚII.

Măsuri care ar trebui luate urgent în caz de suspendare a activității unei persoane juridice indiferent de forma ei de organizare(SRL,SA,II,PFA ETC) din cauza pandemiei coronavirusului. Compania pe care o manageriez are 130 de salariați, este a 37 companie din județul Botoșani ca și număr de angajați și chiar îmi fac griji pentru ce va urma. Ar trebui sa fim susținuți urgent și mă repet indiferent de codul Caen de activitate”, a postat Gabriel Timofte. 

 

 

loading…

 

 

Patronul fabricii Vatra Domnească propune următoarele măsuri: 

1.Suspendarea platilor catre bugetul consolidat de stat si catre bugetul local pe minim 2 luni de zile cu posibilitate de prelugire.

2.Suspendarea platilor ratelor de capital,dobanzilor,comisioanelor la creditele de investitii, leasing-uri operationale si leasing-uri financiare,contractelor de închiriere a spațiilor comerciale pe minim 2 luni de zile cu posibilitate de prelungire.

3.Suspendarea platilor pentru utilitati(energie electrica, gaz, apa) pe minim doua luni cu posibilitatea de prelungire sau sa le plătim din credite acordate fără garanție puse la dispoziție de guvern prin CEC BANK(banca unde statul roman este acționar) in urma depunerii facturilor fiscale de catre furnizori de utilități. Consider ca ar fi bine ca și celelalte bănci sa poată acorda rapid acest tip de credit NON profit binențeles.

4.Deja Cash-flow-ul Imm-urilor este afectat, a scazut cu minim 50% iar in perioada următoare va scade și mai drastic. Iar cei cărora le-a scăzut pana astăzi doar cu 50% sunt norocoși. Deci ar trebui puse la dispoziție credite NON profit prin CEC BANK sau toate bancile pt a se putea face plati către furnizori.

 

 

 

 

 

Atenție, de aceste măsuri sa beneficieze doar imm-urile care sunt afectate de criza economică provocată de fenomenul coronavirus.

 

”CU SIGURANTA NU SE VA PUNE IN PRACTICA NIMIC DIN PUNCTELE DE MAI SUS. DIN NOU VOR FI SUSȚINUTE DOAR MULTINAȚIONALELE IAR BUSINESSURILE CU CAPITAL PRIVAT ROMÂNESC VOR FI ÎNGROPATE. In funcție de ce va urma in perioada următoare ma voi gândi serios daca voi intra sau nu in politica”, a concluzionat omul de afaceri botoșănean.