Prima pagină » Ziarul Financiar și Banca Transilvania vin la Botoșani să afle de ce avem mulți fermieri mari, dar prea puține investiții în procesare
Economic

Ziarul Financiar și Banca Transilvania vin la Botoșani să afle de ce avem mulți fermieri mari, dar prea puține investiții în procesare

După aproape zece ani, Ziarul Financiar revine la Botoșani cu o conferință despre economia locală. 

De această dată, Ziarul Financiar vine în parteneriat cu Banca Transilvania, cea mai mare bancă românească, și va discuta despre domeniul care poate atrage cele mai mari investiții în viitorul apropiat și mediu, AGROBUSINESS. 

De ce un județ în care numărul fermierilor mari a explodat în ultimii zece ani, dar numărul fabricilor de procesare în domeniul alimentar nu crește?

Ziarul Financiar şi Banca Transilvania organizează marţi, 17 martie, conferinţa ZF Agrobusiness la putere ZF / BT, unde îşi propune să consulte şi să aducă în faţa cititorilor starea actuală a sectorului agroalimentar din Botoşani. Potrivit ZF, oamenii din spatele businessurilor spun că potenţial de dezvoltare există, însă lipsesc investiţiile pe măsură.

 



 

 

 

Din top 50 de companii din judeţul Botoşani, 17 activează în industria agroalimentară, adică 34%, şi au venituri totale de 1,4 miliarde de lei, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Chiar dacă nu e în fruntea piramidei, ci se află pe locul trei, Doly Com Distribuţie este numai una dintre cele patru companii care şi-au făcut loc în top zece, alături de Grupul de Distribuţie Eta, Samcom sau Dady Com.

Five Continents, Lacto-Solomonescu, Comcereal şi Ovisim Impex se ţin aproape, pe următoarele poziţii, acestea fiind şi unele dintre cele mai prospere şi cunoscute afaceri din domeniul agroalimentar din Botoşani, conform datelor de la Registrul Comerţului, scrie ZF.ro. 

 

La conferințele ZF.ro, singurul om de afaceri botoșănean chemat să vorbească în țară a fost Gheorghe Ciubotaru, președintele grupului de firme Electroalfa.

 

CITEȘTE INTEGRAL ȘTIREA 

 

 

loading…