Prima pagină » VIDEO Proiect: ruinele unei foste fabrici de pe 21 de hectare transformate în zonă liberă și parc industrial
Politică

VIDEO Proiect: ruinele unei foste fabrici de pe 21 de hectare transformate în zonă liberă și parc industrial

Bogdan Dăscălescu
Bogdan Dăscălescu

Propunerea vine din partea lui Bogdan Dăscălescu, candidatul ALDE la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani. 

Acesta susține că unul dintre proiectele sale pe care le propune botoșănenilor pentru relansarea economică a județului este acela de înființare a unei zone libere de taxe și a unui parc industrial la Bucecea, pe cele 21 de hectare de teren pe care Primăria le deține la fosta fabrică de zahăr. 

Ar fi primul proiect destinat mediului de business implementat la Consiliul Județean în ultimii 5 ani.

 



 

 

 

 

Dăscălescu susține că Botoșani poate fi un magnet pentru fabricile din toată țara și restul Uniunii Europene care au activități de import din Ucraina, Rusia și China. 

Pentru o astfel de zonă liberă de taxe, cum mai sunt vreo șase în România, dar și una în Bălți, Republica Moldova, este nevoie și de o Hotărâre de Guvern, dar și, eventual, de acceptul Comisiei Europene. 

În ultimii 5 ani, la nivelul Consiliului Județean nu s-a mai discutat niciun proiect care să ducă la creștere economică în județ, niciun proiect de sprijinire a mediului de business și de atragere a investitorilor privați.

 


 

 

 

loading…