Prima pagină » VIDEO Gelu Graur: ”Nu pot să fiu locomotiva unei liste de incompetenți. În USR sunt oameni bine pregătiți, dar nu sunt lăsați să se exprime”
Politică

VIDEO Gelu Graur: ”Nu pot să fiu locomotiva unei liste de incompetenți. În USR sunt oameni bine pregătiți, dar nu sunt lăsați să se exprime”

ȘOC în lumea politică! Gelu Graur se retrage din cursa pentru funcția de primar al municipiului Botoșani după ce a fost desemnat candidat al USR la sfârșitul săptămânii trecute. 

Graur susține că decizia vine după o serie nesfârșită de divergențe cu actuala conducere a USR Botoșani pe care o acuză că a transformat partidul într-un SRL în care doar un anumit grup are prioritate. 

Acesta este de părere că oamenii impuși de liderii USR Botoșani pe lista pentru Consiliul Local au o pregătire precară în ceea ce privește administrația locală și nu pot duce la acea schimbare a politicii și administrației cum își propune USR la nivel național.



 

 

loading…

 

 


 

”Sunt divergențe de opinie cu liderii USR Botoșani și am decis să renunț la candidatura la Primăria Botoșani. Încă de când am intrat în partid am observat că există o divergență de opinie cu această conducere a USR la Botoșani, doar cu conducerea USR Botoșani pentru că în USR sunt oameni foarte faini, competenți, care nu sunt lăsați să iasă în față. Nu pot să mă asociez unui grup de amatori care nu au idee despre ce se întâmplă în administrația locală”, a declarat Gelu Graur

Acesta spune că și la votul în urma căruia el a fost desemnat candidat pentru funcția de primar și în care l-a depășit pe Marcel Gheorghiță, președintele USR organizația municipală, au fost anomalii organizatorice care au dus la anularea unor voturi care erau pentru el. 

Apoi, plasarea lui pe lista pentru Consiliul Local pe locul 5, decizie exclusiv a liderilor USR Botoșani, este o măsură pe care Graur susține că nu este dispus să o tolereze pentru că în mod normal candidatul la funcția de primar este și cap de listă pentru CL. 



 

 

 

 

 

Graur mai spune că dezbaterile interne pentru stabilirea celor care vor candida la Primărie și Consiliul Județean a arătat multe lacune în ceea ce privește realitatea din administrația locală a liderilor USR Botoșani care spun că ei sunt altfel și vor să schimbe politica. 

”Un candidat la CJ care habar nu are cine dă fonduri pentru reabilitarea drumurilor comunale, un candidat la Primăria Botoșani care are ca scop reabilitarea drumului strategic Botoșani-Târgu Frumos, care nu este nici strategic și nici administrativ nu aparține de Primărie Eu nu pot să fiu locomotiva unei liste de incompetenți. Sunt aceiași oameni care vorbesc de fiecare dată, iar cei din spate care ar putea să aducă o schimbare nu au nicio șansă să vorbească. Consider că în USR sunt oameni foarte bine pregătiți care nu sunt lăsați să se exprime”, a precizat Gelu Graur

Acesta și-a încheiat conferința de presă spunând că a fost sunat și de la PLUS și de oameni care nu au legătură cu politica și care i-au cerut să nu renunțe, dar nu poate să-și încalce principiile și acesta este motivul pentru care renunță la candidatura la funcția de primar, dar și la locul său de pe lista pentru consilieri locali. 

Pentru a atrage atenția conducerii centrale a USR cu privire la situația de la Botoșani, Graur ar trebui să se adreseze Comisiei de Arbitraj din USR Botoșani, care există doar scriptic, fără a fi constituită în realitate. Graur spune că potrivit statutului USR, campania internă pentru desemnarea candidatului la Primărie trebuie reluată. 

Gelu Graur pare să aibă exact aceeași soartă politică la fel cu a soției sale, Sînziana Secrieru, cea care acum patru ani a renunțat la candidatura pe listele PNL pentru că o parte din membrii impuși de liderii de atunci, care sunt aceiași și acum, erau de o calitate foarte slabă.