Prima pagină » VIDEO Ghiorghiță scoate ALDE de la masa negocierilor din cauza condamnării lui Țurcanu: ”Acolo sunt mai mulți cu condamnări penale”
Politică

VIDEO Ghiorghiță scoate ALDE de la masa negocierilor din cauza condamnării lui Țurcanu: ”Acolo sunt mai mulți cu condamnări penale”

Florin Ghiorghiță, președinte Dreapta Liberală Botoșani
Florin Ghiorghiță, președinte Dreapta Liberală Botoșani

Proaspăt instalat președinte al Dreptei Liberale, fostul viceprimar Florin Ghiorghiță, susține că partidul pe care îl conduce nu va colabora cu formațiunile politice de stânga și va purta discuții doar cu partidele de dreapta. 

Ghiorghiță scoate de la masa negocierilor ALDE, partid condus de Florin Țurcanu, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean. 

Motivul pentru care Țurcanu și ALDE nu pot negocia politic, din punctul de vedere al lui Ghiorghiță, este recenta condamnare penală primită de Florin Țurcanu. Mai mult decât atât, Ghiorghiță spune că în ALDE sunt mai mulți lideri cu probleme penale. 

 

 



 

 

”În condițiile de față când au un președinte cu două condamnări penale, una cu suspendare, una cu executare, este exclusă orice discuție și negociere până când partidul nu se va reforma sau își va schimba structura de conducere. NU putem sta la aceeași masă cu unele persoane, acolo sunt mai mulți nu doar unul care au condamnări penale la activ și care din punctul meu de vedere ar fi trebuit să se retragă de mult și să rămână retrași”, a declarat Florin Ghiorghiță

 

Acesta susține că celelalte partide de dreapta, PNL, PMP, USR-PLUS, vor negocia pentru a învinge PSD la viitoarele alegeri.