Prima pagină » Un fost polițist Antimafia și un inginer, ambii de la USR, vor să candideze la Primăria Botoșani 
Politică Știri locale

Un fost polițist Antimafia și un inginer, ambii de la USR, vor să candideze la Primăria Botoșani 

USR Botoșani a anunțat numele membrilor de partid care s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea drept candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani. 

 

Un fost polițist Antimafia și un inginer sunt cei doi care vor să intre în lupta cu Cătălin Flutur pentru funcția de primar al municipiului Botoșani. 

USR Botoșani este singurul partid care va stabili atât candidatul la funcția de primar, cât și pe cel la funcția de președinte al Consiliului Județean, după modelul american de alegeri interne în partid.

Este vorba despre cunoscutul Gelu Graur, fost polițist Antimafia, fost jandarm, a reprezentat România în Congo, iar după ce a renunțat la uniforma de polițist a participat la Vocea României și a avut o trupă rock, dar și de președintele USR Organizația Municipală, inginerul Marcel Gheorghiță, cel care este fondator al USR în Botoșani. 

 



 

 

Președintele USR Botoșani, Andrei Drancă, a anunțat că urmează un calendar de dezbateri interne, pe 2 februarie va avea loc prezentarea candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean, iar pe 9 februarie va avea loc dezbaterea finală în interiorul USR pentru stabilirea celui care va fi candidatul la funcția de primar al municipiului Botoșani. 

 

Gelu Graur susține că activitatea sa actuală, în cabinetul de executare judecătorească deținut de soția sa, Sînziana Secrieru, nu îi va afecta imaginea. 

 

„Atât timp cât respecți legea și îți faci treaba așa cum prevede legea, eu cred că este un lucru în plus pentru politica botoșăneană. Atât timp cât îți faci treaba și respecți legea, nu cred că trebuie să-ți faci probleme în acest sens”, a declarat Gelu Graur. 

 

Celălalt aspirant la calitatea de candidat al USR la funcția de primar este Maricel Gheorghiță. Acesta spune că este conștient de faptul că Gelu Graur are un nivel mult mai mare al notorietății față de el, dar spune că va veni cu soluții pentru Botoșani în calitatea lui de inginer.