Prima pagină » Milioane de euro în drumuri, apă și canalizare, școli, grădinițe, bază sportivă. Lista celor 17 proiecte de investiții din Răchiți
Administrație Știri locale

Milioane de euro în drumuri, apă și canalizare, școli, grădinițe, bază sportivă. Lista celor 17 proiecte de investiții din Răchiți

Florin Bulgaru, primarul comunei Rachiti
Florin Bulgaru, primarul comunei Rachiti

Una dintre comunele în care dezvoltarea se face atât pe fonduri guvernamentale, dar mai ales prin cele europene, este comuna Răchiți, limitrofă municipiului Botoșani. 

Aflat la primul mandat de primar, Florin Bulgaru a încercat să transforme fondurile europene în principala sursă de dezvoltare a comunității locale, dar fosta guvernare nu a reușit să facă din această sursă un motor economic și multe proiecte încă așteaptă semnarea. 

În Răchiți în 2019 s-a lucrat la un portofoliu de 17 proiecte de investiții care au pășit în 2020 în diferite stadii, fără cele aflate în plină procedură de licitație. 

 

 



 

 

”Pentru anul 2020 ne pregătim pentru un nou portofoliu de proiecte dorite de comunitate. Toate măsurile, investițiile și proiectele duc la dezvoltarea comunei, acesta fiind obiectivul principal al nostru”, a declarat primarul Florin Bulgaru. 

 

 

Proiecte investiții Răchiți: 

1 Reabilitare și modernizare Școala nr. 3 Costești – execuție 80%

2 Reparații asfaltice drumuri afectate de inundații 

3 Refacere și întreținere prin pietruire drumuri de interes local în Costești, Cișmea, Răchiți și Roșiori. Din cauza lucrărilor de canalizare, refacerea a constat în împrăștierea a 500 mc de material petros. 

4 Achiziționarea și montarea a 15 podețe tubulare de profil transversal 

5 Construirea a 2000 m șanț dalat pentru evacuare ape sat Costești 

6 Extinderea rețea electrică pentru bazin apă Costești, în vederea realizării și suplimentării cu un nou puț de mare adâncime și a automatizării pompelor de distribuție apă. 

7 Pregătirea datelor tehnice necesare (TOPO + CF) pentru implementarea proiectului ”Modernizare drumuri de interes local, comuna Răchiți”, termen de depunere 2020

 

 



 

 

 

8 Extindere alimentare cu apă, satul din jos Costești – realizat 60%

9 Actualizare date tehnice necesare (TOPO+CF) pentru pregătirea proiectului ”Înființare canalizare sat Cișmea”, termen de depunere 2020.

10 Modernizare parc sat Roșiori, construire foișor 

11 Achiziția și montarea a 50 lămpi tip LED pentru eficientizarea sistemului de iluminat 

12 Înființare rețea de canalizare și extindere apă sat Roșiori, stadiu lucrări 50%

13 Reabilitarea și modernizarea Școlii Roșiori, executat 40% din lucrări. Proiectul de modernizare a școlii și grădiniței ”Petru Șușter” din Costești se află în procedura de licitație, iar construirea Grădiniței Cișmea se află în procedura de atribuire a lucrărilor. 

14 Construire bază sportivă multifuncțională, finanțare din fonduri europene. Licitația a fost atribuită, momentan se face proiectarea pentru a putea începe lucrările de execuție. 

15 Semnarea acordului și obținerea finanțării din fonduri europene pentru internet gratuit în comuna Răchiți prin proiectul WIFI4EU. Urmează licitația pentru implementarea proiectului. 

16 Acordarea de burse de merit și sociale, din bugetul local, pentru 10 elevi propuși de Școala Răchiți. 

17 Acordarea din bugetul local de premii pentru 12 familii la aniversarea nunții de aur.