Prima pagină » Achiței, comparație PSD-PNL prima lună de guvernare: Ei au dat OUG 13, noi am eliminat supra-impozitarea
Politică Știri locale

Achiței, comparație PSD-PNL prima lună de guvernare: Ei au dat OUG 13, noi am eliminat supra-impozitarea

deputat Cristian Achiței, PNL Botoșani
deputat Cristian Achiței, PNL Botoșani

Deputatul liberal Cristian Achiței a făcut o comparație între prima lună de guvernare PNL și prima lună de guvernare PSD, din ianuarie 2017. 

Achiței susține că PSD a mințit oamenii și îl acuză pe fostul ministru botoșănean Marius Budăi de faptul că nu au fost asigurate surse de finanțare pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului. 

 



 

 

”Prin comparație, în prima lună de guvernare PSD în 2017 au dat vestita ordonanță 13. Noi, în prima lună de guvernare, am asigurat finanțarea pentru plata pensiilor și a salariilor. Îl mai văd și acum prin presă dând comunicate, pe fostul ministru al Muncii, care striga sus și tare ”ce excedent avem noi pentru asigurările sociale”. Au mințit oamenii … Guvernul Orban rezolvă acest lucru. Am eliminat recursul compensatoriu, proiect PNL pe care tovarășii pesediști nu au vrut să îl aducă în plen. Am reușit dar asta a însemnat 10.000 de infractori periculoși eliberați din februarie și este responsabilitatea PSD. Am eliminat supra-aciza la carburanți și supraimpozitarea pe contractele part-time. Eliberarea sumelor pentru decontarea TVA sechestrate de PSD de la companiile private. Susținem creșterea salariului minin pe economie 7,2% pentru a nu crește nici inflația”, a declarat Cristian Achiței.