Prima pagină » Legea vânătorii, modificată de Trufin pentru fermieri: despăgubiri în maxim 30 de zile, dispare obligativitatea asigurării pazei culturilor
Agricultură

Legea vânătorii, modificată de Trufin pentru fermieri: despăgubiri în maxim 30 de zile, dispare obligativitatea asigurării pazei culturilor

Secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, senatorul botoșănean Lucian Trufin, a adus mai multe amendamente la Legea 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic. 

 

 

Senatorul Trufin a prezentat amendamentele în fața colegilor din Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, susținând cauza fermierilor ale căror recolte au fost și sunt în continuare afectate de pagubele produse de animalele sălbatice. 

 

 



 

”Am reușit să-i conving pe colegii deputați să eliminăm din lege obligativitatea ca fermierii să asigure paza culturilor agricole pentru a primi despăgubiri de la Stat lucru imposibil de fapt de realizat de marea majoritate a proprietarilor de terenuri agricole. Astfel fermierii vor fi despăgubiți în maxim 30 de zile de la constatarea pagubelor! În plus am adăugat în lege obligativitatea ca gestionarii fondurilor de vânătoare să informeze în timp util administrația publică locală asupra oricărei pagube produse culturilor agricole pentru ca primăria la rândul ei să informeze în cel mai scurt timp proprietarii de terenuri agricole”, a declarat senatorul botoșănean Lucian Trufin.