Prima pagină » Artistul botoșănean care a cântat la Veneția de Ziua Națională are concerte la New York și Washington de Crăciun 
Știri locale

Artistul botoșănean care a cântat la Veneția de Ziua Națională are concerte la New York și Washington de Crăciun 

Serie fabuloasă de concerte pentru unul dintre cei mai mari artiști contemporani ai țării, provenit din Botoșani. 

După ce a fost invitatul special al Zilei Naționale a României sărbătorită în Veneția, Italia, iar de Crăciun va concerta la New York și Washington, unde este invitat de comunitatea românilor. 

 

Prim-trompetistul Filarmonicii Botoșani și un ambasador al județului, îndrăgitul Mirel Manea, a avut concert în Cinema Teatro Kolbe, din Veneția, cu ocazia celor 101 ani de la Marea Unire a României. 

 

 



 

La concertul botoșăneanului Mirel Manea de la Veneția au asistat români stabiliți acolo, dar și Victor Lotreanu, Consulul General al României, Grigore Arbore Popescu, directorul Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția, precum și Alexandru Iacob, directorul Teatrului Kolbe. 

 

”Ziua Națională a României! Ce zi minunată! Să ne veselim și să fim mândri sub drapel dar să nu uităm de jertfa celor mulți, care a făcut ca noi să fim liberi și uniți! Bunul Dumnezeu să fie cu noi toți! Cu ocazia Zilei Naționale a României, 101 ani de la Marea Unire,am avut aceasta onoare și bucurie infinită de a susține un recital la Veneția. În inima Veneției, am cântat cât am putut de tare cu trompeta mea imnul României, “Deșteaptă-te române”! Am înălțat aici tricolorul României împreună cu Imnul Național, promovând valorile noastre culturale și istorice”, a declarat cunoscutul artist Mirel Manea. 

 

Îndrăgitul Mirel Manea are programate două concerte în SUA, în New York și Washington DC, pentru Crăciun. 

Acesta va concerta în zilele de 20 și 21 decembrie, alături de George Rotaru, în evenimentul Romanian Christmas Concert ”Ca în seara de Crăciun”, organizat de Romania Voice Internațional Inc. Romanian Journal și Romanians of DC. 

 

Îndrăgitul Mirel Manea este un veritabil ambasador al județului Botoșani în țară și peste hotare, dar și al întregii Românii, fiind invitat să concerteze la ONU, la Comisia Europeană, la ziua românilor din SUA, la numeroase evenimente exclusiviste din Europa, SUA și chiar Africa, fiind unul dintre puținii artiști români care au cântat pentru Papa Ioan Paul al II-lea.