Prima pagină » Budăi răspunde la acuzațiile că împrăștie ”gogomănii”: ”Foaia galbenă, nu pot să spun programul de guvernare, lasă loc la speculații”
Economic

Budăi răspunde la acuzațiile că împrăștie ”gogomănii”: ”Foaia galbenă, nu pot să spun programul de guvernare, lasă loc la speculații”

deputat Marius Budai, presedintele Comisiei Buget Finante Banci
deputat Marius Budai, presedintele Comisiei Buget Finante Banci

Fostul ministru al Muncii, deputatul botoșănean Marius Budăi, răspunde acuzațiilor aduse de senatorul Costel Șopotică, președintele PNL Botoșani, potrivit cărora ar împrăștia ”gogomănii peste gogomănii” și sperie botoșănenii cu informații false că s-ar tăia pensiile și salariile.

 

Budăi este de părere că nu reprezentanții PSD au speriat populația că PNL va tăia pensiile și salariile, ci chiar liberalii au provocat această panică.

 

 

 



 

 

”Din foaia galbenă, nu pot să spun program de guvernare, la capitolul pensii a scris acest partid aflat acum la guvernare faptul că ”vom face un grup de lucru să ne asigurăm că pe viitor nu vor scădea în termeni reali pensiile”, nimic de 2020, 2021. Lasă loc de multe speculații. Mai mult decât atât, ministrul actual al Muncii, la audierile din CD a refuzat să răspundă dacă de la 1 septembrie 2020 pensiile vor crește, lăsând iarăși loc de speculații”, a declarat fostul ministru al Muncii.

 

Deputatul botoșănean susține că și salariul minim pe economie reprezintă o chestiune întoarsă diametral opus de PNL față de moștenirea lăsată de PSD.

 




 

”La fel dacă discutăm despre salariul minim, care era în transparență decizională pus de Guvernul Dăncilă, care a avut comisia de dialog social, consiliul național tripartit, cărora le-am prezentat foarte multe motive care susțin majorarea salariului minim. Tocmai ieri domnul președinte Iohannis,, care solicita un instrument de stabilire a salariului minim, a întors la Parlament Legea coșului minim, spunând că nu Guvernul trebuie să stabilească salariul minim, ci Parlamentul. Total hilar! Aceste lucruri, lăsate la jumătatea frazei, aduc nesiguranță și neasumarea lor cu subiect și predicat exact asta se întâmplă”, a concluzionat botoșăneanul care a fost ministru al Muncii.