Prima pagină » Doi subsecretari de stat ai PSD Botoșani, schimbați de Guvernul PNL Orban
Administrație Politică Știri locale

Doi subsecretari de stat ai PSD Botoșani, schimbați de Guvernul PNL Orban

Dan Deleanu, subsecretar de stat in Ministerul Apelor si Padurilor

Dan Deleanu, subsecretar de stat in Ministerul Apelor si Padurilor

Primele schimbări politice făcute de noua Guvernare PNL a dus și la demiterea a doi dintre subsecretarii de stat impuși de PSD Botoșani.

Sunt două dintre numele cu care social-democrații botoșăneni s-au lăudat în timpul Guvernării PSD și au făcut parte din ministerele care au trimis, după cel al Agriculturii, cei mai mulți bani în județul Botoșani în ultimii trei ani.

Primul social-democrat demis a făcut parte din primul lot de 38 de subsecretari și consilieri demiși de Guvernarea PNL.

 

 



 

 

Este vorba despre subsecretarul de stat Dan Deleanu, de la ministerul Apelor, cel care a lucrat direct la proiectul de finalizare a lucrărilor la Barajul de apă de pe Siret, de la Vârfu Câmpului, viitoarea sursă de apă a părții de vest din județul Botoșani. Totodată, cât timp Deleanu a fost la București, județul Botoșani a primit de la Ministerul Apelor sume mai mult decât consistente pentru regularizarea mai multor pârâuri și râuri care la fiecare ploaie mai mare produceau inundații, dar și un proiect mare de finanțare a regularizării Jijiei.

Apoi, la câteva ore a fost demis Angel Gheorghiu, subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării, cel care stă în spatele a foarte multe proiecte finanțate pentru primarii PSD și PNL de la drumuri, rețele de apă și canalizare, școli și grădinițe, chiar și blocuri ANL.

Surse din cadrul PSD Botoșani susțin că Angel Gheorghiu avea pregătită demisia din funcție, fiind unul dintre cei care ar fi vrut să renunțe la funcție fără presiunea  PNL.