Prima pagină » Sunt câteva instituții la care șefii puși de PSD sunt chiar buni și PNL riscă mult să-i schimbe dacă nu au alternative bune

Sunt câteva instituții la care șefii puși de PSD sunt chiar buni și PNL riscă mult să-i schimbe dacă nu au alternative bune

Liberalii au intrat în febra căutării de șefi pentru instituțiile publice.

Preluarea guvernării și anunțul premierului Ludovic Orban că va schimba toți șefii de instituții publice puși de PSD cu oameni valoroși în funcțiile respective, adică membri și simpatizanți PNL, duce la discuții aprinse în teritoriu cu privire la numele celor care îi vor înlocui pe oamenii fostei guvernări. 

Sunt unii șefi pesediști pe care și PSD ar fi trebuit să-i schimbe, dar mai sunt și câteva instituții publice la care directorii pesediști sunt oameni profesioniști, care nu au încercat să pesedizeze instituțiile, care nu au făcut campanie din funcțiile pe care le dețin, care au făcut tot ce au putut să își facă treaba acolo. 

 



 

 

Două astfel de cazuri sunt Remus Dulgheru, directorul Registrului Auto Român Filiala Botoșani, și Cristina Anton, directorul Casei de Pensii. Alături de aceștia sunt și directorii moșteniți de PSD de la fostele guvernări și care au rămas pe funcții pentru că există un acord general la nivel politic pentru ca acolo să fie o continuitate, pentru că oamenii sunt chiar profesioniști, mă refer la Finanțe, Direcția Sanitar Veterinară și Direcția Agricolă. 

Revenind la cazurile lui Dulgheru de la RAR și Anton de la Casa de Pensii, dacă PNL nu are oameni buni cu care să-i schimbe, mai bine îi lasă acolo. Repet, cei doi nu au încercat, cel puțin din câte știu eu, să-și pesedizeze instituțiile, nu sunt implicați în scandaluri. Pentru mine contează enorm faptul că Dulgheru și Anton sunt implicați, în nume personal, în multe acțiuni caritabile, au ajutat foarte multe persoane aflate în nevoie fără să încerce să-și facă un renume din asta.

Nu au fost cazuri de abuzuri ale acestora de când au devenit șefi și se pare a fi printre puținii de la PSD pentru care puterea nu a adus mari schimbări. 

Așa că PNL Botoșani ar face bine să elimine din start posibilele nume-dezastru pentru schimbarea anumitor directori doar de dragul schimbării pentru că în cazul în care vor pune niște compromiși… rezultatul alegerilor locale și parlamentare de anul viitor vor reflecta din plin asta. 

Bogdan CALINIUC