Prima pagină » O firmă din Cluj vrea să construiască în Botoșani cel mai mare cartier de blocuri de după Revoluție
Economic

O firmă din Cluj vrea să construiască în Botoșani cel mai mare cartier de blocuri de după Revoluție

O companie din Cluj-Napoca vrea să construiască cel mai mare cartier de blocuri în municipiul Botoșani de după 1989. 

Firma clujeană are în proprietate în municipiul Botoșani aproape 34.000 de metri pătrați de teren și a primit certificatul de urbanism pentru necesar pentru investiția imobiliară pe care vrea să o realizeze în cartierul Manolești Deal, în vecinătatea companiilor Xandor și Electroalfa. 

Viceprimarul Marian Murariu a declarat că în această săptămână a semnat certificatul de urbanism pentru investiția companiei Eurodacar SRL. 

 



 

 

”Investitorii au un teren privat în interiorul buclei de cale ferată din zona industrială și au cerut un nou certificat de urbanism pentru că vor să construiască clădiri mai înalte. 

În certificatul de urbanism inițial intenționau să construiască P+2, iar acum au revenit și vor să li se permită să facă blocuri mai înalte,  vor să se ducă P+4, iar dacă dacă reușesc să își armonizeze clădirile eventual P+6. Dar depinde de cum își vor face proiectul”, a declarat viceprimarul Marian Murariu

 

În primă fază, Eurodacar a anunțat că intenționează să construiască 21 de blocuri P+2, iar acum acestea vor fi între P+4 și P+6. 

După primirea certificatului de urbanism urmează să se obțină avizul de oportunitate, acesta fiind pasul în care investitorul ”va creiona” ceea ce vrea să realizeze, iar dacă va primi avizul de oportunitate se va întocmi documentația PUZ(plan de urbanism zonal) în vederea obținerii autorizației de construire. 

Compania din Cluj-Napoca are în proprietate 33.968 mp de teren în municipiul Botoșani și pe lângă cele 21 de imobile vrea să amenajeze și câteva sute de locuri de parcare.