Prima pagină » Deleanu: Suplimentare de 2 milioane lei pentru lucrările de la barajul de la Vârfu Câmpului. Valoare totală va fi URIAȘĂ!
Administrație Economic Știri locale

Deleanu: Suplimentare de 2 milioane lei pentru lucrările de la barajul de la Vârfu Câmpului. Valoare totală va fi URIAȘĂ!

imagine Google Earth
Dan Deleanu, subsecretar de stat in Ministerul Apelor si Padurilor

Județul Botoșani va avea parte de a doua cea mai mare investiție într-un baraj hidrotehnic după cea de la Stânca, realizată înainte de 1990. 

Construcția barajului de la Vârfu Câmpului și a formării acumulării de apă care va deveni sursa de apă a municipiilor Botoșani și Dorohoi va fi una dintre cele mari investiții publice realizate de statul român în acest județ. 

Cu privire la acest proiect există niște vești foarte bune, dar și o veste mai puțin bună și are legătură cu lipsa numirii unui ministru la Mediu, ceea ce blochează o parte din proiect. 

 

 



 

Botoșăneanul Dan Deleanu, subsecretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, a declarat că a fost suplimentat bugetul pentru continuarea lucrărilor la baraj. 

”Pe lângă bugetul de șase  milioane lei, în această săptămână a mai fost făcută o suplimentare cu două milioane lei. Vrem să declarăm obiectivul proiect de interes de utilitate publică și interes național, sunt două legi, documentațiile sunt la faza de Hotărâre de Guvern pentru expropriere pentru că sunt situri naturale, dar ne lovim de incapacitatea președintelui Iohannis, nu avem ministru la Mediu de la sfârșitul lui august. Toată documentația este pregătită dar din cauza președintelui nu o putem finaliza”, a declarat Dan Deleanu.

Acesta a precizat că se lucrează la reactualizarea indicatorilor tehnico-economici ai acestui proiect și se anunță ca valoarea ce va reieși din reactualizare să plaseze investiția pe locul doi în județ în istoric, după cea realizată la Barajul Stânca. 

Importanța proiectului de la Vârfu Câmpului este vitală pentru județul Botoșani deoarece acumularea din aval, de la Bucecea, este aproape colmatată și nu va mai putea alimenta cu apă partea de Est a județului peste 15-20 de ani. 

În momentul de față sunt efectuate lucrări la Barajul Vârfu Câmpului.