Prima pagină » Fonduri europene pentru heliport SMURD la Botoșani
Administrație Știri locale

Fonduri europene pentru heliport SMURD la Botoșani

Județul Botoșani va avea un heliport SMURD amenajat prin fonduri europene.

A avut loc deja licitația pentru stabilirea firmei care va face studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru această investiție extrem de importantă pentru botoșăneni. 

Proiectul va fi dezvoltat în curtea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” Botoșani. 

 



 

În urma semnării contractului de grant în data de 27.06.2019 pentru implementarea proiectului „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene in emergency situations-SMURD 2”, IGAV a fost scos la licitație realizarea studiului de fezabilitate, pentru construcția heliportului din municipiul Botoșani. Această procedură s-a încheiat prin semnarea contractului în data de 17.09.2019. După realizarea studiului de fezabilitate urmează proiectului tehnic, cu termen de finalizare 16.12.2019.

 

Proiectul SMURD II este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și va fi implementat în maxim 36 luni.

 

 



 

”În urma realizării acestui obiectiv de investiții în Botoșani, pacienții nedeplasabili, precum și victimile accidentelor grave care au nevoie de intervenții medicale complexe, vor putea fi transportați într-un timp foarte scurt în unități medicale superioare celor locale pentru a fi investigați și tratați, pe timp de zi și în special pe timp de noapte. În aceste cazuri câteva minute pot face diferența dintre viață și moarte”, a declarat senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.