Prima pagină » FOTO Liberalii au marcat la Botoșani Ziua europeană fără mașini
Politică

FOTO Liberalii au marcat la Botoșani Ziua europeană fără mașini

Pe 22 septembrie este marcată  „Ziua europeană fără mașini”. Organizația Municipală PNL Botoșani a promovat duminică, mersul pe bicicletă ca alternativă la automobile, ca un semnal de alarmă că mobilitatea sporeşte calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi a obezităţii. 

 

“Scopul acestei zile este de a descuraja, pe cât posibil, mersul cu mașinile în favoarea utilizării bicicletelor sau mai mult, a mersului pe jos. Este o acțiune inițiată de mine în 2012, atunci când eram proaspăt președinte al Organizației Municipale de Tineret Botoșani și care de-a lungul anilor, a intrat în calendarul de acțiuni a PNL”, a declarat Sorin Cornilă,președintele Organizației Oamenilor de Afaceri a PNL Botoșani.

 

 

Botoșăneni de toate vârstele au devenit bicicliști pentru o zi, s-au echipat corespunzător și au parcurs, alături de liberali un scurt traseu prin municipiu, pornind din fața Primăriei Municipiui Botoșani, finish-ul fiind în parcarea Magazinului Botoșani. 

 

“În multe orașe din întreaga lume această zi determină autoritățile locale să ia măsuri permanente în vederea încurajării utilizării bicicletelor sau a altor mijloace alternative pentru a se deplasa mai ușor și în consecință, pentru a diminua efectele poluării”, a spus Viorel Iliuță, președintele Organizației Municipale PNL Botoșani. 

 

În ziua fără mașini însuși președintele țării, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de conștientizare, precizând că “într-o lume afectată tot mai mult de schimbările climatice cauzate de poluare, protejarea mediului înconjurător devine obligația și responsabilitatea noastră, a tuturor”.