Prima pagină » VIDEO-FOTO Peste 200 de persoane la mitingul pentru infrastructură. Au venit din Iași și din Milano, mai puțin din Botoșani. Câșlariu: ”Sunt dezamăgit! Mulți sunt eroi pe Facebook”
Administrație Știri locale

VIDEO-FOTO Peste 200 de persoane la mitingul pentru infrastructură. Au venit din Iași și din Milano, mai puțin din Botoșani. Câșlariu: ”Sunt dezamăgit! Mulți sunt eroi pe Facebook”

Protestul de 2000 de persoane anunțat la Botoșani pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la starea infrastructurii din județ și din toată Moldova a reușit să strângă doar 200 de persoane. 

Jandarmii s-au pregătit pentru o manifestare publică de 2000 de persoane și au înconjurat cu garduri de protecție Palatul Administrativ. 

Protestatarii au ajuns în Piața Revoluției cu mai bine de o oră întârziere și de zece ori mai puțini decât au anunțat. 

La Botoșani au ajuns, în schimb, reprezentanții ONG-urilor care luptă pentru construirea de autostrăzi în regiunea Moldovei, dar și Gregoriana Tudoran, cea care a candidat independent la alegerile europarlamentare și a fost susținută de societatea civilă care militează pentru infrastructură. 

 

 



 

 

Totodată, Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a construit primul metru de autostradă din Moldova, a finanțat acest proiect sponsorizând cu 700 de sticle de apă.

 

Daniel Câșlariu, unul dintre organizatori, s-a declarat extrem de dezamăgit de lipsa de implicare a botoșănenilor la o temă care îi vizează pe toți locuitorii acestui județ. 

”Sunt dezamăgit! Mă așteptam să fie mai multe persoane, dar mulți sunt eroi pe Facebook. Foarte mulți oameni mi-au promis în față că vor veni la protest, dar nu au venit. Sunt sătul de oameni falși! Eu nu am fost plătit de nimeni să fac acest protest, am venit pe banii mei și mă așteptam ca botoșănenii să iasă în număr mare pentru că au spus că s-au săturat să fie mințiți și să își bată joc de ei prin lipsa de investiții. Avem oameni veniți pe cheltuiala lor de la Milano, de la Iași foarte mulți, iar botoșănenii nu au ieșit la protest”, a declarat Daniel Câșlariu

 

 



 

Și Cristian Andrioaei, celălalt organizator al protestului, s-a declarat nemulțumit de prezența scăzută. 

”Grupul civic Botoșani este la prima acțiune organizată și nu se va opri aici”, a precizat Andrioaei. 

Reprezentanții ONG-urilor care militează pentru infrastructură în Moldova au susținut discursuri importante în Botoșani și au anunțat că protestele vor cuprinde toate capitalele de județ din regiunea Moldovei în următoarea perioadă. 

 

VIDEO cu declarațiile și discursurile de la protestul de la Botoșani