Prima pagină » Nechifor, după ce a fost ”linșat” de liberali pentru că nu l-a invitat pe Mihai Țurcanu ca fermier: Sprijiniți agricultura!
Politică

Nechifor, după ce a fost ”linșat” de liberali pentru că nu l-a invitat pe Mihai Țurcanu ca fermier: Sprijiniți agricultura!

Ionică Nechifor în timp ce discuta la târgul agricol cu reprezentanții PNL, inclusiv cu președintele Costel Șoptică
Ionică Nechifor în timp ce discuta la târgul agricol cu reprezentanții PNL, inclusiv cu președintele Costel Șoptică

Senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani și europarlamentarul liberal Mihai Țurcanu l-au criticat dur pe Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Popăuți.

Liberalii i-au reproșat lui Nechifor faptul că nu i-a tăiat microfonul lui Petre Daea, ministrul Agriculturii, atunci când acesta le-a spus botoșănenilor prezenți la târg: ”Puneți ștampila pe PSD!”, asta deși aproape toți membrii PNL prezenți la târg aveau fie eșarfe cu PNL, fie geci galbene cu însemnele PNL și împărțeau pliante cu candidații liberali la europarlamentare.

Apoi, un alt reproș adus de liberali lui Nechifor a fost acela că nu l-a invitat ca și fermier să participe la târg ”pentru ceea ce reprezintă el pentru România”.

 



 

 

Nechifor a transmis un comunicat de presă prin care îi îndeamnă pe toți politicienii să sprijine agricultura și pe fermieri și să renunțe la politică în astfel de momente.

 

Comunicat de presă transmis de Ionică Nechifor, director al Stațiunii de cercetare Popăuți și președinte al Asociației MOLDOOVIS

Evenimentul organizat la Stațiunea de cercetare dezvoltare Popăuți Botoșani, de către Asociațiile agricole în parteneriat cu instituțiile de profil cât și Consiliul Județean, a înregistrat un succes deosebit atât pentru fermieri cât și în rândul cetățenilor botoșăneni, înregistrând o prezență de circa 10.000 de vizitatori.

Având ăn vedere disputele politice care au apărut pe perioada evenimentului cât și după încheierea acestuia, doresc să fac unele precizări în calitate de organizatori principal al Târgului Expozițional de Ovine, Pielicele Karakul, Bovine, Plante Tehnice și Produse Tradiționale, ediția a XIII-a, organizat în 4-5 mia 2019.

1 Stațiunea Popăuți, instituție de prestigiu la nivel județean, național, european, desfășoară activități de cercetare-inovare în interesul fermierului român și nu este angrenată sau înregimentată politic.

2 În calitate de director al instituției menționate dar și președinte al Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, rog persoanele angrenate politic să nu transforme un eveniment eminamente agricol și pentru agricultori în dispute politice. Totodată solicit scoaterea din disputele electorale ale domniilor voastre Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Popăuți, locul unde a avut loc acest eveniment.

3 Începând cu anul 2015, nu mai sunt angrenat politic în nicio formațiune politică, prin urmare vă rog respectuos să nu mă mai asociați cu niciuna dintre formațiunile politice existente.

4 În calitatea mea de director și președinte de asociație voi răspunde tuturor solicitărilor ce vin în sprijinul cercetării-inovării în agricultură, relansării fermierului român, prin care să se permită competitivitatea pe piața europeană și mondială.

5 Mă simt obligat să cer scuze public fermierilor, cetățenilor prezenți la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Popăuți în data de 5 mai pentru momentele ”electorale” apărute cu această ocazie. De asemenea voi susține atât proiectele cât și persoanele care vin în sprijinul fermierului român.

6 Pe parcursul evenimentului au fost făcute invitații către toate personalitățile județului Botoșani, demnitarilor din domeniul agricol, indiferent de culoarea politică, prin urmare solicit în mod ferm: Sprijiniți agricultura! Nu încercați să confiscați evenimentele agricole organizate de entitățile cu profil agricol!

Mulțumesc pentru înțelegere

CS III dr. ing Ionică NECHIFOR