Prima pagină » Bogdan și Orban, tunurile pe PSD la Botoșani după schimbarea Codului Penal: Nici în Venezuela nu e așa
Administrație

Bogdan și Orban, tunurile pe PSD la Botoșani după schimbarea Codului Penal: Nici în Venezuela nu e așa

Liderul PNL Ludovic Orban și vedeta TV Rareș Bogdan au criticat în termeni extrem de duri votul PSD pentru modificarea legislației penale.

Aflați în vizită la Botoșani, liberalii au taxat modificările votate în această săptămână.

Rareș Bogdan a declarat că opinia publică s-a axat pe dezincriminare și pe scăderea pedepselor privind abuzul în serviciu, dar că răul cel mare ar fi de fapt altul.

 



 

”Este unic în lume. Denunțul nu se poate depune decât în termen de un an de zile de la comiterea faptelor. Este o chestiune care aruncă în aer tot sistemul de justiție pentru că persoana care face denunțul poate fi pedepsită pentru tăinuire, o chestiune care întoarce tot sistemul de Justiție. Au eliberat până acum 14.300 de deținuți și 700 s-au și întors, iar acum vor să mai elibereze 4.300 de deținuți. În curând pot să desființeze penitenciarele și să facă altceva, chiar și sedii de partid. Cu denunțul este unic, nici în Venezuela, nici în Belarus, nici vreo țară africană nu e așa”, a declarat Rareș Bogdan.

De cealaltă parte, Ludovic Orban a anunțat că PNL va ataca la Curtea Constituțională ultimele modificări legislative luate de PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

”Azi PNL atacă la Curtea Constituțională mai multe acte normative adoptate de Camera Deputaților ieri. Modificările la Codul Penal și Codul de Procedură Penală în primul rând. Nesimțirea și disperarea celor doi lideri Dragnea și Tăriceanu s-a manifestat prin adoptarea unor modificări făcute special pentru ei. Atacăm la CCR o lege scandaloasă, inițiată și sprijinită de PSD-ALDE, UDMR și alții care vrea să instituie un paradis fiscal pe lacul Belina, după ce DNA a demarat anchetă pentru transferul Belinei către o firmă în care este implicată familia lui Liviu Dragnea. Atâta nerușinare, lipsă de decență… băieții aceștia vor să facă cazinouri, păcănele în zona lacului Belina, niște afaceri pregătite din timp pentru care nu vor să plătească taxe și impozite. Atacăm legea privitoare la aducerea aurului în țară. Ministrul Bădălău a spus că ”vom face ghiuluri și inele” și noi nu vrem ca aurul din rezerva națională a României să încapă pe mâinile lui Bădălău-Vâlcov, Dragnea”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a menționat că la ultima modificare a Codurilor Penale contestații depuse de PNL și Klaus Iohannis au avut câștig de cauză la CCR și din 48 de modificări 34 au fost declarate neconstituționale, iar la Codul de Procedură Penală din 96 modificări atacate 64 declarate neconstituționale.