Prima pagină » FOTO-VIDEO Dragnea și Dăncilă, baie de mulțime la Botoșani la alegerea cuplului Federovici-Budăi la șefia PSD
Știri locale

FOTO-VIDEO Dragnea și Dăncilă, baie de mulțime la Botoșani la alegerea cuplului Federovici-Budăi la șefia PSD

Alegerile interne din PSD Botoșani au fost o adevărată baie de mulțime pentru Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă.

Municipiul Botoșani a fost luat cu asalt de liderii centrali ai PSD care au venit să fie prezenți la alegerile interne din filiala locală, unde senatorul Doina Federovici a fost votată președinte.

 

Liderul PSD Liviu Dragnea a venit la Botoșani fiind însoțit de premierul Viorica Dăncilă, de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, și ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, cel care a fost ales președinte executiv al PSD Botoșani, adjunctul senatorului Federovici.

 

 



 

Dragnea și PSD au fost așteptați de câțiva botoșăneni dotați cu pancarte și vuvuzele, care au scandat sloganuri anti-PSD și anti-Dragnea.

Staff-ul PSD a fost așteptat și de peste 1500 de susținători la Casa Sindicatelor ”Nicolae Iorga”, fiind întâmpinați de toți liderii locali și de primarii din județ. Înainte de sosirea lui Dragnea a plouat la Botoșani, iar câțiva copii îmbrăcați în costum național au fost puși să aștepte în ploaie sosirea liderului PSD.

Apoi, în timp ce toată lumea se aștepta ca șefii PSD și ai Guvernului să vină pe intrarea principală, aceștia au intrat în Casa Sindicatelor prin lateral și au apărut ca din senin din interior după care au mers prin mulțime pentru a se saluta cu susținătorii.

”Doina Federovici vine de foarte multe ori la Guvern, și nu cu probleme personale, ci cu problemele județului, cu problemele comunităților locale. Primarii trebuie să convină că PSD, indiferent de culoarea politică, a ajutat fiecare comunitate în parte, că a existat un PNDL care și-a arătat efectele”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

 



 

Temele legate de Justiție nu au fost abandonate nici la Botoșani.

Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea au popularizat cazul lui Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni, cel care în urmă cu vreo trei-patru ani a fost săltat cu cătușe la mână din propria casă, iar în această săptămână a fost achitat în dosar.

”Primarul Relu Tîrzioru este unul dintre cei care a fost scos cu cătușele și acum a scăpat. Este bătălia pe viață și pe moarte între noi, care vrem să recuperăm țara și ei care vor să o predea”, a declarat Ștefănescu.

”Prin ce a trecut primarul de la Săveni, prin ce au trecut sute de primari. Nu este vreun primar cu denunț făcut și pus la sertar pentru că nu se știe când trebuie săi vină rândul și lui”, a precizat liderul PSD Liviu Dragnea.

Președintele PSD a precizat că există un program care va fi special pentru Moldova pentru a crește nivelul de trai din regiune și că va fi aplicat începând din acest an.

”Plecăm de la faptul că în regiunea Nord-Est PIB-ul este de 27.000 față de 44.000 media națională și am elaborat un program de sprijin punctul pentru această regiune. Acordarea a 20.000 lei pentru fiecare gospodărie pentru îmbunătățirea condițiilor în mediul rural. Cei care vor mai mulți bani, 40.000 lei, pot primi și garanții la credit. Sunt bani pentru izolare termică și energetică, încălzire cu centrale, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuințelor. Programul se adresează cetățenilor, nu are caracter de ajutor de stat. Apoi vom construi 40 de centre de radio-terapie copii și adulți 20. Mai vrem centre multifuncționale rurale.  Cetățenii dintr-o comună să nu mai fie nevoiți să meargă 200.000 euro poștă, bănci, direcții agricole, reprezentanțe APIA sau ANAF. Sunt 25 milioane lei”, a declarat Liviu Dragnea.



 

Acesta a criticat PNL pentru că este continuatorul PDL, USR că ar fi fondat de serviciile secrete, Pro România că ar fi sprijinit de serviciile secrete, iar pe președintele Klaus Iohannis pentru că vrea răul general al României.

În sală a mai fost și Liliana Mincă, președintele ALDE Botoșani, dar și reprezentanții PNȚCD, Partidul Ecologist, precum și patru primari PNL.

Primarii liberali riscă să fie excluși din partid la primul Birou Politic, potrivit lui Cătălin Rotundu, secretarul general PNL Botoșani, pentru că au fost prezenți la mitingul PSD.