Prima pagină » Un nou ”tigru” în economia locală: Își bazează afacerea pe export, cifra de afaceri a crescut cu 40%, iar profitul de patru ori
Economic

Un nou ”tigru” în economia locală: Își bazează afacerea pe export, cifra de afaceri a crescut cu 40%, iar profitul de patru ori

 

granule PVC produse de Hidroplasto Botosani

A investit, a adus pe piață produse noi, a fost premiată pentru asta, afacerea se bazează pe export, iar rezultatele economice de anul trecut dublate de estimările pentru 2019 arată că economia botoșăneană are un nou ”tigru”.

Într-o perioadă în care multe sectoare din construcții și prelucrări sunt afectate de lipsa proiectelor de investiții mari din regiune, una dintre companiile locale și-a schimbat strategia, a investit pentru a putea exporta și acum culege roadele.

Compania Hidroplasto Botoșani, condusă de omul de afaceri Cătălin Silegeanu, a încheiat 2018 cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane lei și un profit de 526.177 lei. Comparând cu 2017, cifra de afaceri a business-ului Hidroplasto a fost în 2018 cu 40% mai mare, iar profitul de 4 ori mai mare.

 

 

 

Din totalul de 5,5 milioane lei a cifrei de afaceri, 3,5 milioane lei sunt obținute în urma exportului.

”Suntem multumiți de rezultate. Este cea mai mare Cifră de afaceri din 2005 de când activăm pe piață. Printre strategiile noastre se număra faptul că noi abordam, prin oferta noastră producătorii de produse din PVC, oferindu-le materie primă de calitate, la prețuri convenabile. Gama noastră s-a tot extins începand cu măcinatura din PVC , PVC regranulat, PVC micronizat până la granule din PVC. Capacitatea de producție s-a mărit cu peste 50% în 2018 prin achiziția unui Shredder de mari dimensiuni”, a declarat Cătălin Silegeanu.

 

 

 

Hidroplasto Botoșani a primit în 2017 Premiul de Excelență pentru contribuția adusă pieței construcțiilor din România prin oferirea de soluții și produse inovatoare au propulsat compania botoșăneană printre cei mai mari și de încredere producători de profile din România.

2019 este văzut ca un an care va aduce o creștere mai mult decât sănătoasă atât la cifra de afaceri, cât și la profit, dar și în investiții.

 

 

”Estimăm o cifră de afaceri pentru anul 2019 mai mare cu circa 15 % . Profitul va creste și acesta din estimările noastre cu 25%. Toate acestea arată ca Hidroplasto este o companie botoșăneană în plină creștere și dezvoltare indiferent de provocările cu care ne confruntăm zi de zi pe piața din România. Investițiile vor continua și anul acesta în noi echipamente tehnologice, în research și dezvoltarea de noi produse”, a completat omul de afaceri Cătălin Silegeanu.

 

 

Pe lângă acest portofoliu de produse, compania Hidroplasto oferă clienților: întreaga gamă de accesorii pentru beton -înălțători, distanțieri, profile triunghiare: benzi de etanșare și cordoane expandabile pentru construcții hidrotehnice, civile și industriale, sisteme de dilatație pentru tratarea rosturilor la pardoseli, pereți, tavane; aparate de reazem și dispozitive acoperire rosturi dilatație la poduri, suporți și benzi de reazem pentru orice tip de structură, suporți insonorizanți  și cele mai moderne protecții pentru conducte prin bandajele tip Hidroplasto realizate din Hidrobit.

 

 

granule PVC produse de Hidroplasto Botosani
Produse Hidroplasto Botosani