Prima pagină » VIDEO Un deputat din Botoșani vrea corectarea inechității salarizării chimiștilor, biochimiștilor și biologilor din sistemul sanitar

VIDEO Un deputat din Botoșani vrea corectarea inechității salarizării chimiștilor, biochimiștilor și biologilor din sistemul sanitar

deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani
deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani

Deputatul botoșănean Mihaela Huncă, Pro România, a cerut colegilor să voteze amendamentul prin care se vrea corectarea inechității salarizării chimiștilor, biochimiștilor și biologilor din sistemul sanitar.

Huncă a declarat, în plenul Camerei Deputaților, că în Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice s-au strecurat, din păcate, mai multe inechități.

Astfel, de la 1 martie 2018 s-a ajuns ca salarizarea personalului din laboratoarele medicale să nu mai respecte ierarhia, nivelul studiilor și importanța socială a muncii.

 

 

loading…

 

”Biochimiștii, biologii, chimiștii din sănătate au în mod inexplicabil un salariu mai mici decât asistentul medical subordonat din fișa postului și de trei ori mai mic decât medicul specialist cu aceleași atribuții la locul de muncă. Nu este normal. Munca acestor oameni este vitală pentru activitatea spitalelor din țară. 70-80% dintre diagnostice diabet, hepatite, cancere sunt puse de medicii chimicieni pe baza analizelor medicale”, a declarat Mihaela Huncă.

 

Loading…

 

Aceasta a precizat că ”Vom avea de votat în plen un proiect de lege care să corecteze inechitățile din sistem. Comisia Buget finanțe bănci a avizat favorabil amendamentul.

Stimați colegi, este momentul să reparăm și să restabilim normalitatea, vă rog să susțineți la vot în plen completările legislative propuse”.



 

https://www.facebook.com/100014046543931/videos/568932753584938/