Prima pagină » Huncă: ”Guvernul își bate joc de Moldova… îi pedepsește pe oamenii simpli care au crezut și votat minciunile”
Administrație

Huncă: ”Guvernul își bate joc de Moldova… îi pedepsește pe oamenii simpli care au crezut și votat minciunile”

deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani
deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani

România este țara în care oamenii de afaceri fac de râs partidele de la guvernare.

 

Pentru că în mod inexplicabil o întreaga provincie istorică românească și un pol economic important este izolat de Guvern, un om de afaceri din regiune a construit primul metru de autostradă din zonă.

 

Refuzul Guvernelor țării de a construi o autostradă în Moldova este cu atât mai ciudat cu cât sunt și fonduri europene la dispoziție pentru un astfel de proiect.

 

 

 

loading…

”Un sucevean a făcut mai mult decât Guvernul! Un român a construit singur un metru de autostradă, primul din Moldova. Am putea zâmbi, dacă nu ar fi vorba de crudul adevăr. Guvernul își bate joc de Moldova. În mod inexplicabil o întreaga provincie istorică românească și un pol economic important este izolat de guvern. Actualul guvern îi pedepsește astfel, din motive numai de ei știute pe oamenii simpli, de bună-credință, care au crezut și au votat minciunile și demagogiile trâmbițate în campanile electorale. Ba mai mult, Guvernul este implorat de Bruxelles să folosească banii europeni pentru autostrada Ia Iași-Târgu Mureș, autostradă care ar schimba profilul economic și social al regiunii, scoțând-o din izolare”, a declarat deputatul Mihaela Huncă, Pro România Botoșani.

 

 

Loading…

Aceasta a precizat că în mod repetat comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu a susținut că autostrada Târgu Mureș-Iași este o prioritate a Comisiei Europene și că sunt bani pentru studii de fezabilitate, însă nu există nicio solicitare în acest sens.

Guvernul a anunțat că vrea să facă această autostradă pe sistemul parteneriat public privat și, ca de obicei nu se întâmplă nimic.

”Astfel, autostrada Târgu Mureș -Iași, numită și “Autostrada Unirii”, va ajunge “Autostrada Dezbinării” între alegători și guvernanții demagogi. Dragi colegi, vă reamintesc că de trei ani politicienii PSD anunță și demararea licitației pentru reabilitarea drumului Târgu-Frumos Botoșani. Un drum pe care miile de oameni care-l parcurg zilnic, au ajuns să-l numească drumul rușinii. O licitație anulată de CNAIR, cu promisiunea că va fi reluată în 4 februarie. Suntem în martie și nimic nu s-a întâmplat. Guvernul a făcut cu vârf și îndesat dovada incapacității de a gestiona marile proiecte de infrastructură. Este momentul când minciunile și promisiunile deșarte afectează viața a sute de mii de cetățeni din zona Moldovei. Este simplu: dacă nu sunt în stare să guverneze țara, cei care conduc efemer acum destinele românilor ar trebui să renunțe”, a completat Mihaela Huncă.