Prima pagină » 50 km de covor asfaltic nou pe drumurile județene. Prioritate ZERO Prăjeni-Flămânzi, Vorona-Tudora, Dorohoi-Dumeni, Săveni-Drăgușeni, Roma-Nicșeni-Dorobanți
Administrație

50 km de covor asfaltic nou pe drumurile județene. Prioritate ZERO Prăjeni-Flămânzi, Vorona-Tudora, Dorohoi-Dumeni, Săveni-Drăgușeni, Roma-Nicșeni-Dorobanți

bty
Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani

Cel puțin 50 de kilometri de covor asfaltic nou va fi turnat pe drumurile județene din Botoșani, pe lângă lucrările de asfaltare care vor fi făcute prin proiectele cu finanțare europeană și guvernamentală.

Prioritatea ZERO anunțată de Consiliul Județean Botoșani o reprezintă drumul Flămânzi-Prăjeni-limita cu județul Iași.

Anunțul a fost făcut de Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

 

Loading…

”Ca și în 2018, în 2019 vrem să turnăm cel puțin 50 kilometri de covor asfaltic nou. Prioritatea ZERO pentru noi este drumul Flămânzi-Prăjeni-limita județ Iași. Acolo este un litigiu nefinalizat, dar spre deosebire de anii trecuți când nu am putut interveni acum avem acceptată o expertiză. Instanța are timp până la primăvară să dea o decizie. Trebuie să turnăm un strat de egalizare și apoi al doilea strat care să permită circulația în condiții optime pe acest tronson de drum județean”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

 

 

loading…

Acesta a precizat că alte tronsoane de drum pe care se va turna covor asfaltic nou în 2019 sunt Vorona-Tudora, Botoșani-Orășeni Deal, porțiunea rămasă de pe drumul Dorohoi-Dumeni, Dorohoi-Hilișeu-limita cu Pomârla, Săveni-Drăgușeni.

”Vom turna covor asfaltic nou și pe Roma-Nicșeni-Dorobanți, până la limita cu Podeni. Sunt porțiuni de carosabil pe care nu se mai merită să facem plombări. Dacă nu se toarnă covor asfaltic anul acesta se vor deteriora foarte tare anumite tronsoane încât nu vom mai putea în viitor să turnăm covoare fără să refacem fundația”, a completat Dorin Birta.

Vicepreședintele CJ Botoșani a menționat că bugetul Direcției de Drumuri Județene va fi în 2019 similar cu 2018 și că vor fi asigurate resursele financiare pentru lucările anunțate.

Totodată, sunt mai multe drumuri județene care urmează să fie asfaltate prin PNDL în acest an, licitațiile fiind efectuate și stabiliți chiar și câștigătorii, dar se așteaptă și scoaterea la licitație a celebrului drum strategic al județului.