Prima pagină » Proiect cerut de botoșăneni și de Iftime, finanțatorul FC Botoșani: un nou stadion … dar lângă Cornișa
Știri locale

Proiect cerut de botoșăneni și de Iftime, finanțatorul FC Botoșani: un nou stadion … dar lângă Cornișa

Cele 10 hectare de teren primite de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale lângă Aquapark-sports Cornișa sunt văzute ca oportunitate pentru dezvoltarea unui proiect cerut de cea mai mare parte a botoșănenilor și de principalul finanțator în fotbalul local: un nou stadion municipal.

Liviu Rădășanu, candidatul ALDE la Primăria Botoșani, a declarat că este cel puțin ciudat anunțul făcut de actualul primar Cătălin Flutur cu privire la extinderea pe cele zece hectare a parcului Cornișa.

Construirea unui nou stadion de fotbal reprezintă și o solicitare a mediului de afaceri care investește în echipa de Liga 1 FC Botoșani, principalul finanțator fiind omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al Grupului de firme Elsaco și președinte al Camerei de Comerț Botoșani.

 

Loading…

„Văd o grabă nejustificată a Consiliului Local și primarului municipiului Botoșani, de a-i găsi o utilitate rapidă dându-l dacă se poate, din ce am înțeles eu, pentru extinderea Parcului Cornișa. ALDE Botoșani vine cu o propunere de strictă necesitate pentru municipiul Botoșani și îi rog pe cei 23 de consilieri municipali indiferent de culoarea lor politică să ia în calcul că la Botoșani pe cele 10 hectare din imediata apropiere Cornișa se poate construi ceea ce se dorește de mult timp în Botoșani dar nimeni nu a avut curaj să o facă: să se facă un nou stadion pentru că nu susținem doar fotbalul, avem mai multe sporturi. Putem discuta de un complex sportiv pe o bucată din cele 10 hectare”, a declarat Liviu Rădășanu, președintele ALDE Organizația municipală Botoșani și candidat la funcția de primar.

 

 

loading…

Acesta a precizat că datoria municipalității este să răspundă unei nevoie a comunității locale, dar și a mediului de afaceri deoarece un complex sportiv nou reprezintă o formă de respect pentru banii privați investiți în echipa locală de fotbal, iar viitorul complex sportiv ar putea reprezenta o sursă de bani pentru municipalitate prin exploatarea spațiilor comerciale.

Liviu Rădășanu a criticat actuala conducere a Primăriei Botoșani și pentru faptul că nu a cheltuit banii pe care i-a prins în buget pentru studiul de fezabilitate pentru construcția noului stadion municipal, deși comunitatea locală și cea de business au solicitat asta.

”De cât să băgăm banii în actualul stadion și să-i aruncăm pe fereastră pentru acolo oricâți bani vom băga tot nu vom avea locuri de parcare, tot nu vom îndeplini anumite criterii pentru o licențiere viitoare. Avem licența acum, dar dacă o să vrem să dezvoltăm acea locație este impracticabilă pentru un fotbal de calitate”, a completat Liviu Rădășanu.