Prima pagină » FOTO Comunicat: Mincă alături de Gavrilescu, Dăncilă și 100 de copii din Botoșani, Galați, Teleorman și Hunedoara
Politică

FOTO Comunicat: Mincă alături de Gavrilescu, Dăncilă și 100 de copii din Botoșani, Galați, Teleorman și Hunedoara

Multumesc, doamnei Gratiela Gavrilescu, vicepremier și ministru al Mediului pentru găzduire și doamnei Adriana Croitoru, presedintele Agenției Naționale pentru Arii Protejate (ANANP) care a organizat miercuri, 12 decembrie 2018, în sediile Ministerului Mediului și al Guvernului României, un eveniment emoţionant, atât prin mesajul care s-a transmis, cât şi, mai ales, prin faptul că principalii actori au fost copiii.

“Sub egida #,,Patriot PRO Patrimoniu”, evenimentul a avut în centrul atenției 100 de copii din județele: Botoșani – Ansamblul “Cordăreanca”, Galați, Teleorman și Hunedoara – Ansamblul “Ziene Sânziene”, făcând parte din şirul de manifestări dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Au fost îmbinate natura, tradițiile și datinile străvechi din zonele menționate. Cele două sedii au răsunat de cântecele și jocurile populare susținute de micuți. Îmbrăcați în costume tradiționale specifice zonei, au trezit admirația și emoția angajaților din cele două instituții.

 

Loading…

Președintele #ANANP, Adi Croitoru, le-a înmânat copiilor diploma de ,,Voluntari pentru Natură” și, odată cu ea, misiunea de a-și proteja patrimoniul natural din propriul județ, tradițiile și specificul zonei. Ceremonia de la Palatul Victoria a fost onorată de prezența premierului Viorica Dăncilă, vizibil emotionată de prestația artistică a copiilor și de misiunea pe care au primit-o, de a deveni voluntari pentru mediu. La final, spre bucuria copiilor, a venit și Moșul, împărțind generos daruri micilor artiști.

Liliana Mincă, președintele ALDE Botoșani