Prima pagină » Investiții în Botoșani: vineri ajung primele 9 ambulanțe noi după mulți ani

Investiții în Botoșani: vineri ajung primele 9 ambulanțe noi după mulți ani

În data de 14 decembrie 2018 în județul Botoșani ajung primele 9 ambulanțe noi, repartizate în aceasta etapă.

Primele 300 de ambulanțe tip B achiziționate prin Programul POIM 2014 – 2020 pleacă către județe. Conform graficului de livrare în data de 14 decembrie 2018, în Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Iași) – vor ajunge 56 de ambulanțe, dintre care 9 la Botoșani.

 

Loading…

”Felicitări doamna ministru Sorina Pintea! Un demers comun încheiat cu succes”, a declarat senatorul Doina Federovici, președinte al PSD Botoșani și vicepreședinte la nivel național.

Județul Botoșani a fost inclus în program urmând să primească 21 de ambulanțe la Serviciul Județean de Ambulanță și șase la SMURD, dintre care nouă vor ajunge în această primă etapă.

Tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulante SMURD către inspectoratele județele pentru situații de urgență si 24 către serviciile de ambulanță.

Pentru îmbunătățirea răspunsului la urgentele cetățenilor, vor fi distribuite 242 ambulanțe de transport A2 către serviciile de ambulanță județene.

La acest moment Serviciul Județean de Ambulanță din Botoșani deservește o populație de aproape 400.000 de locuitori. Parcul ambulanțelor este învechit, iar majoritatea autospecialelor au fost achiziționate în 2007-2008, iar o parte între 2009-2013.

Sursa: Contul de Facebook Doina Federovici

 

 

loading…