Prima pagină » FOTO Elevii din Durnești și alte cinci sate au sărbătorit Centenarul: Să nu uităm istoria românilor!

FOTO Elevii din Durnești și alte cinci sate au sărbătorit Centenarul: Să nu uităm istoria românilor!

În fiecare an şcolar apropierea zilei de 1 decembrie prilejuieşte deschiderea unei palete largi de evenimente culturale desfăşurate în şcolile din comuna Durnești . 

1 Decembrie este Ziua Naţională a României! Şi noi, românii trebuie să simţim româneşte şi să cunoaştem semnificaţia acestui eveniment. Micii şcolari trebuie învăţaţi că istoria neamului românesc este ea însăşi o lecţie de viaţă, voinţă şi iubire!

Călăuziţi de aceste fapte cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Durnești și structurile acesteia(Guranda, Bîrsănești, Băbiceni, Broșteni și Cucuteni),  au propus  spre desfășurare o deosebita activitate cultural-artistică şi au crezut în puterea acesteia de a uni şi a călăuzi spirite.

Loading…

 

După 100 de ani de la desăvârșirea Marii Uniri , elevii școlilor din comuna  Durnești, sub indrumarea învățătorilor și profesorilor care au organizat și coordonat activitatea, s-au unit la Căminul Cultural din satul cu același nume și, prin poezii, scenete, cântece și dansuri populare au menținut vii sentimentele de mândrie și prețuire a istoriei neamului românesc și au demonstrat că nu a uitat valorile  morale cele mai de preț ale poporului român: dragostea de țară, eroismul, vitejia și bunătatea.

 

Deosebita activitate s-a derulat și pe seama colaborării strânse a școlii cu comunitate locală, având sprijinul Primăriei comunei Durnești, cu care școala se află intr-un parteneriat continuu. Activitatea a debutat cu o slujbă de pomenire a eroilor neamului, oficiată  de preotul satului Durnești, urmată de intonarea imnului și de cuvântul de deschidere suținut de  primarul Vasile Sasu și de directorul Școlii Durnești, Ovidiu Mitrică, reprezentanții celor două instituții partenere.

 

Pe scenă au urcat elevi din toate școlile-structuri ale Școlii Durnești, insoțiți de invățătorii și profesorii care s-au implicat in realizarea acei activităti, invitați speciali fiind membrii Ansamblului Dorulețul al comunei Durnești. Atat participanții, cat și spectatorii au primit din partea organizatorilor insigne, stegulețe, baloane, diplome de participare și au fot serviti cu dulciuri și fructe. La finalul activității, toți cei prezenți au dansat Hora Unirii.

 

loading…