Prima pagină » PRO România cere puncte fito-sanitare în vămile din județ și redeschiderea Racovățului pentru creșterea economică
Administrație

PRO România cere puncte fito-sanitare în vămile din județ și redeschiderea Racovățului pentru creșterea economică

Dumitru Chelariu, președintele Pro România
Dumitru Chelariu, președintele Pro România

Președintele Pro România Botoșani, Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, a cerut actualei puteri să deschidă punctul vamal de la Racovăț, cu Ucraina, și dotarea acestuia, dar și a vămii Rădăuți-Prut cu puncte fito-sanitare.

Punctul vamal de la Racovăț este pe teritoriul comunei Pomârla, iar edilul spune că doar prin redeschiderea acestei vămi și prin înființarea unui punct de control fito-sanitar se poate aduce plus valoare economiei locale și naționale.

Loading…

”Punctele fito-sanitare sunt speranța noastră să vorbim de plus-valoare economică. Sperăm ca Vama Racovăț, care este pe uscat, avem podul de la Rădăuți Prut, speram să aducă plusuri, dar Racovăț e închis iar la Rădăuți Prut nu este punct fito-sanitar. Știu normativele, știu ce înseamnă o vamă deschisă și ce poate aduce în județ. Solicit autorităților în al doisprezecelea ceas să se apelece asupra deschiderii Vămii Racovăț”, a declarat Dumitru Chelariu.

 

loading…

 

Acesta a precizat că vama de la Racovăț separă familii întregi de zeci de ani, după ce teritoriile din Nord au fost luate de Ucraina și că redeschiderea punctului ar însemna o alinare pentru acestea.

”Cei de dincolo sunt cu tristețea că sunt într-un stat străin de limba lor. Naționalitatea lor le aduce probleme. Și ei solicită drepturi și speră să se deschidă acest punct”, a completat Chelariu.