Prima pagină » Kuka, primul robot industrial ajuns la o firmă locală. Managerul companiei pregătește achiziția a încă doi roboți FOTO
Economic

Kuka, primul robot industrial ajuns la o firmă locală. Managerul companiei pregătește achiziția a încă doi roboți FOTO

Pentru o performanță mai ridicată și pentru a face față crizei forței de muncă, un om de afaceri botoșănean a achiziționat un robot industrial, primul de acest gen în județul Botoșani.

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, managerul companiei Hidroplasto Botoșani, cel mai mare procesator de deșeuri PVC din zona Moldovei și firmă cunoscută pentru rosturile de dilatație montate la pistele de avion, marile poduri și baraje din țară, dar și la clădirile de birouri din Capitală, a anunțat achiziția primului robot industrial, Kuka.

 

 

Robotul Kuka, prezent în companiile din automotive, va alimenta un utilaj de procesare care până acum era alimentat de un om.

”Nu concediez, nu renunț la oameni, doar automatizez pentru a face munca omului mai ușoară și să am un ritm de producție care să nu depindă de factorul uman. Spre exemplu, dacă un om se îmbolnăvește nu lucrează nimeni pe acel utilaj, dar cu robotul o să am un flux tot timpul. E primul robot de acest gen. Fac teste cu el timp de o lună, perioadă în care va fi programat ce să facă, iar dacă totul e bine voi mai lua doi roboți”, a declarat Cătălin Silegeanu.