Prima pagină » Huncă le bate obrazul lui Flutur și Federovici: ”O sala de atletism nouă stă cu ușile încuiate din cauza nepăsării autorităților locale și centrale”
Politică

Huncă le bate obrazul lui Flutur și Federovici: ”O sala de atletism nouă stă cu ușile încuiate din cauza nepăsării autorităților locale și centrale”

Deputatul Mihaela Huncă, fost inspector școlar general, s-a declarat mâhnită de faptul că organizarea în premieră a Campionatului Balcanic de Cros la Botoșani, cu 100 de sportivi din opt țări, a fost un motiv pentru  politicienii locali și parlamentari să încerce să-și asocieze imaginea cu această competiție pentru a atrage capital electoral.

 

Autoritățile locale și parlamentarii au apărut la festivitatea de deschidere a Balcaniadei de Cros, dar din decembrie 2017 noua sală de atletism de la Liceul cu Program Sportiv stă închisă după finalizarea lucrărilor pentru că Primăria Botoșani, condusă de primarul Cătălin Flutur, și nici autoritățile naționale, nici parlamentarii puterii, conduși de senatorul Doina Federovici, nu au reușit să aloce 100.000 lei pentru racordarea investiției la utilități.

 

 

Din păcate, nu la fel pot spune despre oficialitățile, autoritățile locale  și județene și colegii mei parlamentari care vor  veni sa facă poze și să declare că e susținut sportul de performanță!  În realitate sportul românesc se află in suferință! Nu avem baze sportive, profesorii antrenori sunt ignorați și sportivii nu sunt susținuți! Participarea la competiţii sportive presupune muncă asiduă şi perseverență, disciplină şi rigurozitate, fair-play, respectarea regulilor jocurilor. Le reamintesc oficialităților  că pe aceleaşi principii se poate clădi şi un alt mod de a face politică” a declarat deputatul membru Pro România Mihaela Huncă.

 

 

Astfel de evenimente nu trebuie folosite pentru capital de imagine, în timp ce la Botoșani, o sala de atletism nouă stă cu ușile încuiate din cauza nepăsării autorităților locale și centrale! Sportivii au nevoie de echipamente, hrană și condiții bune de antrenament! Clubul Sportiv Școlar Botoșani face demersuri de aproape 15 ani pentru a avea o baza sportivă! De 10 ani de zile conducerea Liceului cu Program Sportiv face în zadar demersuri pentru construirea unui internat și a unei cantine pentru elevii sportivi! Profesorii antrenori vor sa fie susținuți pentru munca pe care o depun zilnic, nu de luni până vineri! Colegii parlamentari care vor participa la deschiderea oficială nu au votat inițiativa legislativă care susținea suplimentarea cu o oră a numărului de ore de sport! Aceasta este, din păcate, realitatea din sportul românesc! A susține sportul de performanță nu înseamnă sa participi la deschideri oficiale ale competitiilor și să te afișezi alături de cîștigători. De aceea, felicit sportivii români participanți la cros, antrenorii care i-au pregătit și organizatorii! Sunt de apreciat că în condiții vitrege pot sa participe la o astfel de competiție. Nu același lucru îl pot spune despre autoritățile locale și centrale care au pierdut lupta pentru susținerea sportului românesc de masă și de performanță”, a încheiat deputatul membru Pro România, Mihaela Huncă.